Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Ima li kraja Petrolerinom košmaru?

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 23:10

Kolumbijska Apertura: Klub iz Barankabermehe ni posle 11 odigranih mečeva u prvenstvu ne zna ta trijumf

Košmarnoj sezoni Petrolere ne nazire se kraj. Polovina prvenstva u kolumbijskoj Aperturi već je prošla, a ekipa iz Barankabermehe i dalje čeka na prvi trijumf.

Uključujući i Ligiju, 13 utakmica (11 u prvenstvu) odigrali su popularni Trgovci naftom, a da se nijednom nisu radovali. Poslednji su na tabeli sa svega tri boda i ukoliko uskoro ne podignu formu neće se sezona završiti po dobrom. Svesni su toga i fudbaleri Petrolere uoči meča 13. runde sa Bukaramangom (02.10), koji opisuju kao jedno u nizu “finala“ koje ih očekuje do kraja sezone.

Izabrane vesti

"Već dugo imamo potrebu, znamo to i jasno nam je. Znamo koliki je ulog. Bukaramanga je zreo tim, sa iskusnim igračima i sa novim stručnim štabom nisu izgubili. Ovih osam utakmica su kao finala za nas", rekao je fudbaler Petrolere Kleder Alzate na konferenciji uoči večerašnjeg meča.

Uoči prethodnog kola došlo je do smene na klupi, kormilo je preuzeo Ubert Bodert, ali je na debiju pretrpeo minimalni poraz od Deportivo Pasta. Bio je to četvrti uzastopni neuspeh Petrolere uz gol-razliku 0:13!

02.10: (2,65) Petrolera (2,85) Bukaramanga (2,85)

Umesto opuštanja, trener gostujuće ekipe Luis Fernando Suarez zbog situacije u protivničkom taboru poziva svoje fudbalere na dodatni oprez.

"Naša ideja nije da gledamo kvalitete ili nedostatke protivničke ekipe, već na ono što mi imamo. Moramo da popravimo učinak u napadu. Samim tim što još nisu pobedili u prvenstvu mi smo u većoj opasnosti", upozorava Suarez.

Bukaramanga je u prethodnih pet mečeva pretrpela samo jedan poraz i znatno popravila poziciju na tabeli, koja je sa samo jednim trijumfom u uvodnih šest rundi bila dosta niska.

Na prethodnih pet međusobnih duela nije bilo podele plena. Bukaramanga je slavila tri puta, Petrolera jednom manje, a tri utakmice u tom periodu završene su sa tri ili više golova.

KOLUMBIJA APERTURA - 13. KOLO

Utorak

00.05: (3,15) Patriotas (2,90) Ekvidad (2,40)

02.10: (2,65) Petrolera (2,85) Bukaramanga (2,85)



tagovi

Kolumbija 1PetroleraAtletiko Bukaramanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara