Ivan Obradović i Lazar Marković (© Star sport)
Ivan Obradović i Lazar Marković (© Star sport)

Ima li šanse za Ivana Obradovića? U ponedeljak prvi trening posle loma šake

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 12:59

Neizvestan za finale kupa

Sve su manji izgledi da se Partizan u finalu Kupa Srbije osloni na Ivana Obradovića. Plan je bio da se levi bek u sedmici na izmaku priključi treninzima prvi put posle loma šake, ali kako će tek sutra odraditi prvi individualni trening u „Zemunelu“, ostaje mu samo dve nedelje da se spremi za okršaj sa Crvenom zvezdom vredan pehara.

Što jeste dovoljno vremena da uhvati ritam, čak i ako bi se ubrzo prikljčio saigračima, međutim, s obzirom da dejstvuje na bekovskoj poziciji („mora da izvodi i aute“, reče trener Aleksandar Stanojević) ogroman je rizik forsirati nekadašnjeg reprezentativca. Veliki je i ulog na stolu, šansa da se peharom okonča sezona, pa je crno-belima je potreban Obradović u ofanzivi.

Izabrane vesti

Struka je spremna da ga čeka maltene do poslednjeg časa posle preloma pete metakarpalne kosti na utakmici sa Spartakom.

Osetio sam bol, nesvestan da je reč o ozbiljnoj povredi. Prošle su dve sedmice, očekivao sam da ću se ranije na terenu ali ću od ponedeljka verovatno početi da trčim“, pojasnio je Obradović, uz napomenu da održava tonus tela vežebama za noge, stomak i leđa.

Iskusni levi bek je i sam iznenađen načinom na koji ga je poterao maler u završnici sezone.

„Neverovatno da mi se desio ovako ozbiljan prelom s obzirom na to da sam „milion“ puta padao u životu. Posle jednog duela se nisam lepo dočekao na punu šaku. Moguće da sam imao pretrpeo minimalnu povredu ranije i da je ona prouzrokovala mnogo veći problem.“

Obradović je u međuvremenu nosio ortoza longetu, ali...

„Čekam novu, čvršću, već od ponedeljka. Ova je napravljena davno, spao mi je otok,  ima malo lufta. Pazim na sebe, radim terapije i pratim sve što mi kažu u medicinskom delu.“

Lekari su izraziti u stavu da je metakarpalnoj kosti šake potrebno četiri do šest sedmica da zaraste. Kako je Ivan nastradao 25. aprila, a finale kupa je na programu 25. maja ispada da je tačno na granici da li da istrči na teren.

„Moram da budem oprezan i tada. Izlazim na teren sledeće nedelje, a nadam se, ako na snimcima bude sve dobro, da mogu da se pridružim ekipi. Nisam prvi fudbaler kome se ovo desilo, videli smo velike zvezde koje igraju fudbal tri, četiri nedelje posle preloma. Potreban je dobar bandaž, da ne bih povredio nekog, a zaštitio sebe. Biće sve u redu, samo strpljivo“, dodao je Ivan Obradović, u čijem odsustvu trener Stanojević uigrava Slobodana Uroševića i kako sad stvari stoje Zlatni Orlić iz Litvanije je bliži prvih 11 na stadionu „Rajko Mitić“ u poslednjoj utakmici sezone.



tagovi

Ivan Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara