Radost fudbalera Šefild Junajteda (Reuters)
Radost fudbalera Šefild Junajteda (Reuters)

Imamo još jednog člana Premijer lige – vratile se Oštrice

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 23:22

Uprkos svim problemima, na Bramal Lejnu će se igrati premijerligaški fudbal

Barnli je protutnjao Čempionšipom i odavno obezbedio ekspresan povratak u Premijer ligu, a večeras se u elitni rang engleskog fudbala vratio i Šefild Junajteda.

Dva kola pre kraja, popularne Oštrice su i matematički osigurale drugo mesto i promociju u Premijer ligu pošto su večeras savladale VBA 2:0 i nanele mu težak udarac u aspiracijama da se plasira u baraž.

Izabrane vesti

Šefild je pre dve godine ispao iz Premijer lige nakon što je godinu ranije kao novajlija bio hit sezone. Lane su ispali u baražu od Notingema ali ove sezone su dodali gas i sa tri vezane pobede pobegli od baraža i obezbedili direktan plasman.

Krcat Bramal Lejn je večeras pogurao ekipu Pola Hekingbotoma do pobede vredne igranja u Premijer ligi od naredne szeone. Iako je VBA odoleo prvo poluvreme, golovima norveškog veziste Sandera Bergea i bosanskog defanzivca Anela Ahmedhodžića u razmaku od 20 minuta u drugom poluvremenu, Šefild je zapečatio pobedu.

Prethodnih nedelja je Šefild osim zbog rezultata bio u centru pažnje i zbog kontroverzi oko promene vlasnika. Aktuelni vlasnik princ Abdulah je sve dogovorio oko prodaje kluba nigerijskom tajkunu Doziju Emombusiju za 125.000.000 evra, nagovorio ga da uloži oko 9.000.000 evra za pokrivanje aktuelnih troškova kako klub ne bi bankrotirao a onda ga prevario. U međuvremenu je Šefild Junajted dobio zabranu registracije novih igrača zbog administrativnih propusta.

Ali na terenu je Šefild Junajted bio jači od svih problema i zasluženo izborio povratak u Premijer ligu.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara