Imamo novu vest, na rate stiže Seržinjo Dest

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.09.20. | 11:42

Ajaks se nadao transferu u Bajern, ali...

Seržinjo Dest će i definitivno postati četvrto pojačanje Barselone ovog leta. Možda već i večeras bude zvanično potvrđen pošto se očekuje da danas doputuje u Barselonu. Podsetimo, pre njega su u Barsu stigli talenti Pedri (Las Palmas) i Trinkao (Braga) koji su kaparisani još zimus, dok je iz Juventusa u zamenu za Artura došao Miralem Pjanić.

Nedeljama je trajala borba Baselone sa Bajernom za Desta i na kraju je presudila želja samog igrača koji je izabrao Katalonce pre Bavaraca.

Izabrane vesti

Dest je prošle sezone eksplodirao u dresu Ajaksa ali je odbio da potpiše novi ugovor. Pošto mu aktuelni ističe za dve godine, Ajaks je rešio da sada uzme novac i da stavi tačku na tu priču. Tražio je 25.000.000 evra na početku, Barsa i Bajern su slali razne ponude i pokušavali da obore cenu, da bi na kraju oba kluba poslali identične ponude: 20.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse.

Ajaksu se više svidela ponuda Bajerna jer su Nemci nudili da plate odmah, dok je Barsina ponuda dosta drugačija. Zbog finansijske krize u klubu, Barselona ovog leta pokušava da svaku kupovinu zaključi tako što će da razvuče period otplate na naredne godine. Tako će biti i u Destovom transferu koji će biti isplaćen u tri rate. Katalonci će ovog leta da plate tek simboličan deo obeštećenja kroz prvu ratu, a veći deo će isplatiti tek u budućnosti kroz preostale dve rate. Zato je Ajaks navijao da igrač pređe u Bajern, ali se on odlučio za Barselonu.

Razlozi su Ronald Kuman i bolja perspektiva za minutažu. Iako Kuman kao selektor Holandije nije ubedio Desta da izabere njegovu reprezentaciju pre američke, uspelo mu je da ga dovede u klub. Dest bi u Bajernu bio alternativa Pavaru, pa i Kimihu koji često pokriva poziciju desnog beka, dok ga u Barsi čeka mesto u startnih 11 posle odlaska Nelsona Semeda u Vulverhempton.

Njegovim dolaskom je Barsa rešila jedan od gorućih problema i ostaje još da dovede štopera i napadača. Prve mete su Erik Garsija iz Mančester Sitija i Memfis Depaj iz Liona. Zajedno bi trebalo da koptaju manje od 50.000.000 evra. 


tagovi

Seržinjo DestLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara