Imamo prvog favorita Azijskog kupa: Lipi i Kina nisu savršena kombinacija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.01.19. | 18:47

Iran sigurnom igrom stigao do polufinala – 3:0

Znalo se to i pre večerašnjeg meča, ali sada ja naredna konstatacija dobila još jednu potvrdu. Iran je definitivno prvi favorit Azijskog Kupa.

Od svih selekcija na pomenutom takmičenju Iran predvođen portugalskim stručnjakom Karlosom Keirošom igra najevropskije. Čvrsto u odbrani, oslanjajući se na supersonične moći Sardara Azmuna Iranci su prilično lako slavili protiv Kine – 3:0.

Izabrane vesti

Najmnogoljudnija zemlja sveta ulaže veliki novac u fudbal, kupuju se stranci, investira se u ligu, ali im je nacionalni tim daleko od svetskog proseka. Videlo se to i večeras, jer su im Prinčevi Persije „popili mozak“.

Sve je izgledalo urganski  u igri Irana u prvom poluvremenu. Duge lopte i igra iz tranzicije bile su nerešiva enigma za odbranu Kineza.

Iran je poveo već u osmom minutu. Štoper Ši je čekao da očisti dugu loptu, ali je previše oklevao i dozvolio Taremiju da ga otrese. Bio je to poklon koji Taremi nije želeo da propusti.

Klasa Sardara Azmuna videla se i u večerašnjem meču. Iranski Mesi je ponovo bio ključna karika u Keirošovom timu. Driblao je, šprintao i savršeno osetio momenat za novi kineski kiks.

I opet se nije Ši snašao posle duge lopte. Azmun je pored njega proleteo kao metak,prevario i kineskog golmana i potom lagano izvršio egzekuciju.

Mogla je pobeda Iranaca da bude znatno ubedljivija. Tim Karlosa Keiroša je propustio nekoliko odličnih prilika posle kontra napada. Potvrda trijumfa i derbija sa Japanom u polufinalu stigla je u 90. minutu. 

Uostalom, Iran je imao 16 šuteva. Kina samo četiri. I to nijedan u okvir gola.

AZIJSKI KUP - ČETVRTFINALE

Četvrtak
Vijetnam - Japan 0:1 (0:0)
Kina - Iran 0:3 (0:2)
/Taremi 18, Azmun 31, Anasifard 90+1/

Petak
14.00: (1,90) Južna Koreja (3,40) Katar (4,30)
17.00: (4,20) UAE (3,35) Australija (1,95)


tagovi

Azijski kupSardar Azmun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara