Imaš Zvezdo zbog čega da drhtiš: Lajpcig baš moćan u Berlinu, egzibicija Olma i novog Halanda (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.09.23. | 19:26

Union nemoćan, posebno nakon što je ostao s igračem manje...

Ima Zvezda i koga i čega da se pribojava u RB Lajpcigu. Svi oni što su pomislili kako sa nemačkim vicešampionom ima prostora za nadigravanje, čini se, u zabludi su. Jer ovo što je četa Marka Rozea pokazala na jednom od najtežih gostovanja u Bundesligi - pogotovo u drugom delu meča - ozbiljno je viši nivo kvaliteta i odnosu na najveći broj ekipa s kojima su crveno-beli imali priliku da se susreću u poslednje dve godine. Istina, imali su Berlinci igrača manje od 64. minutu, međutim imajući u vidu kako lošu tradiciju Red Bulov klub ima u okršajima sa Unionom (tri poraza u nizu) i kolikoje teško dobiti u Kući starog šumara, ovo je svakako ozbiljna poruka srpskom prvaku: Union Berlin - RB Lajpcig 0:3. I poslednjih sat vremena bez intervencije za golmana gostiju.

Marko Roze nije menjao ništa u odnosu na veliki trijumf protiv Štutgarta u prošloj rundi. Na golu, Gulačijeva zamena Janis Blasvih, štoperski par Simakan - Orban, desno Beni Henrihs, levo David Raum; u srcu terena Kampl i Šlager; kao ofanzivni vezisti-krila Dani Olmo i Ćavi Simons, i u samom špicu napada Lois Openda i Jusuf Poulsen.

Izabrane vesti

U ondosu na meč u Minhenu, u Superkupu, i onaj poraz u Leverkuzenu što će uslediti na ligaškoj premijeri, samo dve promene: umesto mladog Zajvalda u tim je uleteo iskusni Kevin Kampl, dok je Timo Verner Izgubio mesto od Danca Poulsena.

Onda je došlo tih 5:1 protiv Štutgarta i nemački stručnjak nije želeo ništa da čačka. Pokazalo se, bio je potpuno u pravu.

Mada, izleda da će uskoro doći do nove rotacije u tom navalnom delu. Poulsen šansu nije iskoristio, ali zato jeste mlađani Beni Šeško, Slovenac kog porede sa Erlingom Halandom i predviđaju mu veličanstvenu karijeru.

On je ušao u igru u 75. minutu, a u 85. i 87. stavio tačku na ovaj meč. Esencija Lajpcigove igre bilo je upravo ono što smo videli tri minuta pre kraja. Reči su suvišne, samo da konstatujemo da je ovaj divan pas odigrao Dani Olmo:

Lepo je Šeško završio akciju i dva minuta ranije, kada ga je jedan od najboljih igrača današnjeg susreta - Ćavi Simons, lepo proigrao kroz sredinu, a i sam Simons se pre toga upisao u strelce.

Evo kako je to izgledalo:

Teško je Red Bulovom mezimčetu pronaći slabu tačku nakon ovakvog izdanja. Valja konstatovati da je više od 50 odsto napada sve do samog finiša išlo po desnoj strani, preko izuzetno ofanzivnog beka Henrihsa, koji je pravio puno problema, čak asistirao za gol Simonsu, a u nekoliko navrata se i sam našao u poziciji da šutira iz dobrih pozicija.

A onda u finišu Roze kao da je naredio da se udari po levoj strani. Ostali su domaći nesnađeni u toj promeni i nisu imali kud nego da stegnu ruku danas daleko boljem od sebe.

Statistika kaže da je Lajpcig dozvolio rivalu jedan jedini udarac u okvir gola. Bilo je to još u uvodnim minutima susreta. U gol domaćina Bikovi su tukli čak osam puta.

Kada ovako igraju, onda zaista slove za jedan od najboljih timova u Evropi. Njihov je problem što i sastavu imaju previše mladih igrača koji, po prirodi stvari, osciliraju. Ova ekipa ima prosek godina tek nešto iznad 25.

Takođe, ostala je letos bez trojice najboljih igrača i dovela devet novajlija. Bilo bi zanimljivo videti ih kada bi ostali na okupu makar dve godine...

Crvena zvedza sa Lajpcigom igra dve utakmice zaredom. Prvu 25. oktobra na Red Bul areni, drugu 7. novembra na stadionu Rajko Mitić.

BUNDESLIGA - 3. KOLO

Petak

Dortmund - Hajdenhajm 2:2 (2:0)

/Brandt 7, Čan 15 - Dinkči 61, Klajndinst 82/

Subota

Augzburg - Bohum 2:2 (1:1)

/Beljo 35, Demirović 62 - Asano 45+3, 64/

Hofenhajm - Volfzburg 3:1 (1:1)

/Bruks 45+2, Bejer 60, Skov 74 - Tomas 36/

Leverkuzen - Darmštat 5:1 (1:1)

/Bonifejs 21, 61, Palasios 49, Hofman 67, Hložek 83 - Vilhelmson 25/

Štutgart - Frajburg 5:0 (3:0)

/Furih 8, 62, Girasi 17, 19, Milot 75/

Verder - Majnc 4:0 (1:0)

/Dukš 4pen, Stage 53, Bitenkur 82, Enjinma 83/

Menhengladbah - Bajern 1:1 (1:0)

/Itukara 30 - Sane 58, Til 87/

Nedelja

Ajntraht F. - Keln 1:1 (0:1)

/N. Enkulu 87 - Kajnc 43pen/

Union Berlin - RB Lajpcig 0:3 (0:0)

/Ćavi Simons 51, Šeško 85, 87/



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara