(Reuters)
(Reuters)

Improvizacija, ali zamalo: Braim Dijas nesuđeni junak, Atletiko obožava nadoknadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 22:52

Markos Ljorente u jednoj od završnih akcija madridskog derbija spasao Čolov tim poraza - 1:1

Zaigrao slučajno, pogodio namerno. Samo što za pobedu dovoljno bilo nije. Malo ko je mogao da pretpostavi da će Braim Dijas izrastu u jednu od centralnih figura madridskog derbija, ali reflektori stadiona „Santjago Bernabeu“, iznenada upereni ka licu mladog ofanzivca ne da ga nisu preplašili, nego su ga motivisali i učinili protagnoistim utakmice u kojoj je Realu bilo potrebno da izdrži samo nekoliko desetina sekundi kako bi savladao Atletiko i stekao veću prednost u odnosu na drugoplasiranu Đironu, međutim, umesto četiri, ima samo dva bod više. I dalje je trka u Primeri otvorena.

Takvom ju je učinio Markos Ljorente, spretnom reakcijom u trećem minutu nadoknade, kao potvrda da ekipa Dijega Simeonea nikad ne odustaje. Sve do tog trenutka nije se baš Ljorente naigrao fudbala, međutim, Čolova „devojka za sve“ (igra u odbrani, vezi, eto i u napadu) otišla je u protivnički kazneni prostor da posle ubacivanja Stefana Savića sačeka dodavanje Memfisa Depaja i Realu izbije iz računovodstvenih knjiga dva boda koja je već počeo da obračunava.

Izabrane vesti

Najviše zahvaljujući odluci trenera Karla Ančelotija pre nego što je derbi i počeo. Tokom zagrevanja, na nelagodnost se požalio Vinisijus Žunior, zbog čega je procenjeno da Brazilac nije u stanju da počne završnu utakmicu nedeljnog programa 23. lola španskog prvenstva. U takvim okolnostima veliki broj stručnjaka bi se opredelio za Hoselua, ali je nagradio Dijasa ulogom iznenadnog startera, a bivši član Mančester Sitija se razleteo terenom, prvom pretpostavljenom vratio na poverenju, a publici darovao noć za uživanje. Iako meč nije bio bogzna kako atraktivan, umešnost Braima Dijasa se ispostavila prelomnom da Real povede.

I to u stilu Džuda Belingema. Iz drugog plana, kad niko na njega ne obraća pažnju, u situaciji kad nije bilo ofsajda, našao je način da naleti na loptu i matira Jana Oblaka, čime je potvrdio da je maltene specijalista za utakmice u ulozi startera. Ove sezone je računajući sva takmičenja počeo 11 puta i zaslužan je za devet golova. Šesti je dao Atletiku, dodao je tri asistencije, a po pravilu bi u ligi njegov gol značio da kraljevski klub slavi. Tako je bilo proitv Las Palmasa, Granade i Viljareala, ne i protiv Čolovog tima, jer ovaj ne predaje. U sredu je nadoknadi dao gol za trijumf nad Rajom, a sad opet po 90. u navijačima daleko važnijem duelu još jedan.

Real je bolje otvorio utakmicu, u prvih nekoliko minuta opasno zapretio, kad je dao gol činilo se da kontroliše utakimicu, naročito ako se imao u vidu u značaj Džuda Belingema. Jedino što to nije materijalizovao, iako je i Atletiko preko Alvara Morate mogao do prednosti. Čak se u drugom poluvremenu činilo da je domaćin blizu „plus dva“, priliku je najpre propustio Rodrigo, kasnije i sam Dijas, kad je izbacio Ermosa, pa Vitsela, možda je Real zakinut za dva jedanaesterca, ali...

Isto tako, na suprotnoj strani, može da zahvali uticaju VAR-a, koji je početkom drugog poluvremena poništio gol Stefana Savića, posle udarca glavom na ubacivanje Antoana Grizmana. Ispostavilo se da je u toj situaciji Saul bio u ofsajdu, usput ometao golmana Lunina i Real je preživeo.

Sve do nadoknade. Tamo ga je kaznio njegov đak, Markos Ljorente. Odrastao u Kastilji. Isto kao Alvaro Morata. I opet glavom, pošto je sva četiri gola u ovosezonskim okršajima sa gradskim rivalom Atletiko dao na isti način, Iz vazduha. Taman da prizemlji najvećeg rivala.

PRIMERA - 23. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Majorka 4:0 (2:0)

/Berčiče 3, 16, Gruzeta 62, Muniain 89/

Subota

Valensija - Almerija 2:1 (2:0)

/Duro 13, Jaremčuk 24 - Aribas 51/

Granada - Las Palmas 1:1 (1:1)

/Bruno Mendez 43 - Pehino 68/

Alaves - Barselona 1:3 (0:1)

/Omorodion 51 – Levandovski 22, Gundogan 49, Roke 63/

Đirona - Real Sosijedad 0:0

Nedelja

Viljareal - Kadiz 0:0

Osasuna - Selta 0:3 (0:2)

/Larsen 24, De la Tore 25, Duvikas 90/

Betis – Hetafe 1:1 (1:1)

/Isko 35 pen – Grinvud 7 pen/

Real Madrid - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)

/Braim Dijas 20 - Ljorente 90+3/

Ponedeljak

21.00: (2,25) Rajo Valjekano (3,35) Sevilja (3,50)

***kvote su podložne promenama





tagovi

Real MadridBraim DijazStefan SavićAtletiko MadridPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara