Fudbaleri Independijete del Valjea proslavljaju pogodak (Foto: Reuters)
Fudbaleri Independijete del Valjea proslavljaju pogodak (Foto: Reuters)

Independijente del Valje potpuno nadigrao Flamengo, Sornosa i drugovi nose prednost u Rio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 04:07

Independijente del Valje slavio u prvom meču južnoameričkog Superkupa

Sreća za Flamengo da se u Superkupu Južne Amerike, poznatom pod nazivom Rekopa Sudamerikana, igraju dve utakmice. Jer pred dvomeč sa ekvadorskim Independijete del Valjeom bio je veliki favorit, a sada ga čeka vraški težak posao (revanš 1. marta u Rio de Žaneiru) Sastav iz Kita je pred svojim navijačima na stadionu Banko Gvajakil slavio pogotkom Matea Karbahala u 69. minutu - 1:0.

Vrlo loša predstava ekipe portugalskog stručnjaka Vitora Pereire. Igrali su za brazliskog velikana od prvog minuta i David Luiz, Arturo Vidal, urugvajski reprezentativci Giljermo Varela i Hjorjhan de Araskaeta, brazilski Everton Ribeiro i Pedro, ali... Independijente je dominirao pred svojim navijačima.

Izabrane vesti

Osvajač Kopa Sudamerikane je imao češće loptu u nogama (56-44 odsto odnos poseda) i uputio čak 20 šuteva više od Mengaa (27-7). Na kraju je postigao samo jedan pogodak, ali pokazao sastavu iz Rio de Žaneira da je izuzetno motivisan i spreman da osvoji trofej.

Na kraju je dobra vest za Flamengo što je samo jednom kapitulirao, ali i što je ekvadorski sastav u finišu utakmice ostao bez Hulija Ortiza, koji je zaradio direktan crveni karton.

Predvođen "desetkom" i reprezentativcem Ekvadora Huniorom Sornosom, Independijente je delovao prilično impresivno na terenu. Ipak, izostajala je realizacija u atacima domaćeg sastava, dok je Flamengo pretio retko i uglavnom jalovo.

Da bi mreža iza iskusnog golmana gostiju Santosa mogla da se zatrese najavio je Sornosa u 59. minutu, kada je poslao projektil iz slobodnog udaraca sa oko 25 metara ka golu rivala, ali je čuvar mreže Flamenga maestralno intervenisao.

Samo pet minuta kasnije, još jedna velika prilika za Independijente, kada je posle kornera Sornose sa leve strane Mateo Karbahal nadvisio odbranu Rubronegrih, tukao snažno glavom sa ivice peterca, ali tik pored gola.

Ipak, dobio je defanzivac Independijentea popravni već u 69. minutu. Ponovo korner sa leve strane, ponovo ga Sornsa pogađa u trepavicu, ali je fudbaler domaće ekipe ovoga puta bio precizniji, pa je Santos konačno morao da vadi loptu iz mreže.

REKOPA SUDAMERIKANA (PRVI MEČ)

Sreda

Independijente del Valje - Flamengo 1:0 (0:0)

/Karbahal 69/



tagovi

Independijente del ValjeFlamengoRekopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara