Navijači Indepenijentea (©AFP)
Navijači Indepenijentea (©AFP)

Independijente je vladar Medeljina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 03:56

Kolumbijska Klausura: DIM slavio u gradskom derbiju El Clasico Paisa protiv Atletiko Nasionala sa 2:1 i ostao u igri za finale

Atletiko Nasional je trofejniji klub, popularniji u Medeljinu, ali trenutno gazduje Independijente. U gradskomn derbju okruga Antiokije, El Clasico Paisa, popularni DIM je pobedio Zelene sa 2:1 (2:0) i ostao sa maksimalnim šest bodova u Grupi B Kvadrangulara.

Isti broj bodova ima i šampion Aperture Miljonarios iz Bogote, koji je pogocima Kastra u nastavku pobedio Ameriku Kali - 2:1. Ova dva tima imaju po šest bodova, pa će u naredna četiri kola verovatno da odlučuju o finalisti. U Grupi A najbolja je trenutno Tolima sa dve pobede.

Izabrane vesti

Independijente je potvrdio da je u boljoj formi od gradskog rivala. Domninirao je u prvih 45 minuta. Moskera je autogolom na startu meča najavio potop Atletiko Nasionala.

Envin Setre Angulo je u 25. minutu promašio jedanaesterac, ali nije to poklobelo nominalnog domaćina, koji je nastavio da napada, da bi Leon Muniz nešto kasnije duplirao prednost DIM-a. Pre toga je isključen gostujući fudbaler Pabon koji je skrivio jedanaesterac.

Sa desetoricom na terenu, Zeleni su bili inferiormi. Početkom drugog poluvremena defanzivac Independijentea Danijel Londono je napravio brza dva faula za žute kartone, pa su snage bile izjednačene. Ipak, domaćin je lako sačuvao prendnost, a jedini što su fudbaleri Atletiko Nasional uradili je utešni gol Brazilaca Žadera u poslednjim trenucima meča.

KOLUMBIJA 1, KVADRANGULAR - 2. KOLO

Subota

Agvilas Doradas - Tolima 0:4 (0:2)

/Erazo 6, 37, 48pen, 58/

Nedelja

Junior - Deportivo Kali 3:0 (1:0)

/Moreno 23, Baka 50, Rodrigez 80/

Miljonarios - Amerika Kali 2:1 (0:1

/Kastro 57, 67 – Kardona 28/

Ponedeljak

Independijante Medeljin - Atletiko Nasional 2:1 (2:0)

/Moskera 7ag, Leon Muniz 27 – Žader 90+5/



tagovi

Južna AmerikaKolumbijaKolumbija 1Independijente MedeljinAtletiko Nasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara