Infantino (©Reuters)
Infantino (©Reuters)

Infantino zagrmeo: Zbog rasističkih uvreda prekid utakmice i službenih 3:0

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.01.24. | 11:58

„Pored toga i suspenziju stadiona i krivične prijave za rasiste“, kaže prvi čovek FIFA

Ponovo buja rasizam na stadionima širom Evrope. U samo nekoliko sati razmaka dva ispada: na utakmici Udineze – Milan domaći navijači su vređali golmana rosonera Majka Menjana, koji je zbog njih hteo da napusti utakmicu. Na kraju se slađe smejao zbog gola za pobedu u sudijskoj nadoknadi.

Oponašajući krike majmuna navijači Šefild Venzdeja su vređali fudbalera Koventrija Kejsija Palmera. Ako negde „cveta“ rasizam iz nedelje u nedelju, onda su to stadioni u Engleskoj...

Izabrane vesti

Zbog svega toga glas je digao danas predsednik FIFA Đani Infantino. I zatražio da se ubuduće utakmice prekidaju i da klubovi čiji navijači koriste takve uvrede, gube te mečeve službenim rezultatom.

Pored toga što imamo proces od tri koraka (prekid meča, novi prekid, trajni prekid), moramo da počnemo da uvodimo i automatsku predaju utakmice za timove čiji navijači čine rasističke uvrede i izazivaju prekide. Pored toga i suspenziju stadiona i krivične prijave za rasiste“, pisao je Infantino na društvenim mrežama.

On je poslao poruku podrške fudbalerima koji su se našli na udaru rasista.

„FIFA i ceo fudbalski svet iskazuju punu solidarnost sa žrtvama rasizma ili bilo kojeg drugog vida diskriminacije. Jednom za svagda: Ne rasizmu! Ne bilo kojoj vrsti diskriminacije! Događaji iz Udina i Šefilda u subotu su totalno neprihvatljivi i užasni. Igrači koji su se našli na udaru imaju punu nepodeljenu podršku“, poručio je Infantino.



tagovi

FIFAĐani Infantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara