Kevin Volce (©Reuters)
Kevin Volce (©Reuters)

Ingolštatu treća sreća, Osnabrik priželjkuje rani gol i do sada ne viđen preokret

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 10:13

Revanš meč plej-auta Cvajte na programu je u nedelju od 13.30, trećeligaš je u goste došao sa prednošću od 3:0

Ingolštat zna šta znači igrati dramatični meč u plej-autu za ulazak u Cvajtu. Ima neka neprijatna iskustva od prošle godine, pa zbog toga sigurno neće sebi da dozvoli da neozbiljno uđe u današnji meč sa Osnabrikom, koji počinje od 13.30 časova.

Bavarci su u Osnabrik doneli odličnu prednost iz prvog meča od 3:0. Ipak, svesni su da se ove godine 16. tim iz druge nemačke lige neće tek tako predati bez ispaljenog metka.

Izabrane vesti

Uostalom, pre samo godinu dana, u ovoj istoj fazi takmičenja, Ingolštat je bio u situaciji u kakvoj je sada njegov protivnik. U prvom meču doigravanja sa Nirnbergom je izgubio sa 2:0, ali je potom u revanšu to uspeo da nadoknadi i da povede sa 3:0. Činilo se da će eliminisati bivšeg bundesligaša u treći rang, ali je Fabijan Šleuzener pogotkom u 96. minutu sačuvao Nirnbergu drugoligaški status, zahvaljujući pravilu gola u gostima.

13.30: (2,75) Osnabrik (3,25) Ingolštat (2,60)

Ingolštat je tako ostao u trećoj ligi, drugi uzastopni put je poražen u plej-autu. Sada se nada da će treći da mu bude srećan.

"Ne smemo da se opustimo, moramo da razmišljamo kao da je 0:0. Osnabrik je i dalje drugoligaš, moramo da budemo oprezni i fokusirani", kazao je trener gostujućeg tima Tomas Oral pred današnji meč.

Osnabrik nije bio toliko nadigran u Ingolštatu, koliko možda rezultat pokazuje. Prosto, utakmica se otvorila tako, Šrok je već u 2. minutu šokirao goste, a zatim je Kaja u 35. minutu povećao na 2:0. Osnabrik nije iskoristio svoje prilike u nastavku, da bi potom Ekert u 81. minutu osigurao ubedljivu pobedu.

Pre te utakmice Ingolštat nije pobedio Osnabrik u takmičarskom meču punih 13 godina. U tom periodu su odigrali pet mečeva, a ljubičasto-beli su trijumfovali četiri puta, dok je jedan meč završen 0:0.

Od kako je uveden sistem sa doigravanjem u nemački fudbal 2009. godine, nikada se nije desilo da neki klub nadoknadi u revanšu tri gola zaostatka. Tim iz Donje Saksonije se nada da će ispisati istoriju, i to pred svojim navijačima. Prvi put u sezoni imaće podršku od oko 2.000 gledalaca.

"Moramo da damo sve od sebe, da povedemo rano sa 1.0. Ako to uspemo, Osnabrik će da se zapali i dvomeč će ponovo da bude uzbudljiv", rekao je defanzivni vezista domaćeg tima Ulrih Tafertšofer.

NEMAČKA 2 - PLEJ-AUT (REVANŠ)

Nedelja

13.30: (2,75) Osnabrik (3,25) Ingolštat (2,60) - /PRVI MEČ: 0:3/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

CvajtaOsnabrikIngolštad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara