Džon Duran (twitter@AVFCOfficial)
Džon Duran (twitter@AVFCOfficial)

Ingsova zamena stigla u Birmingem, Vila priredila doček za suze u očima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.01.23. | 20:03

Džon Duran na Vila parku, proradile emocije nakon gledanja videa koji mu je snimio zemljak i nekadašnji fudbaler Vilansa Huan Pablo Anhel

Prodala je Aston Vila pre nekoliko dana Danija Ingsa Vest Hemu za oko 17.000.000 evra uključujući bonuse. Engleski golgeter je uspeo da se povredi već na debiju za Čekićare iako je odigrao samo 18 minuta. Odsustvovaće sa terena nekoliko nedelja, ali to više nije briga Aston Vile. Birmingemski klub se u međuvremenu fokusirao da pronađe zamenu za iskusnog golgetera, a na Vila park sa tim epitetom stigao je Džon Duran.

Kolumbijski špic koji mnogo obećava budući da mu je samo 19 godina, a Vila je za njegov transfer izdvojila oko 16.500.000 evra uz potencijalne bonuse sa kojima bi Duran mogao da izađe na celih 20.000.000 evra. Pukao je dakle drugi najveći izlazni transfer u istoriji MLS-a, a rekorder je i dalje Migel Almiron, još od januara 2019. i dolaska u Njukasl.

Izabrane vesti

Dosetili su se u Vili i da tinejdžeru prirede doček od kojeg će mu oči zasuziti. Doveli su ga na tribine Vila parka, a zatim na video bimu emitovali motivacionu poruku koju mu je snimio nekadašnji špic birmingemskog kluba i njegov zemljak Huan Pablo Anhel. Znao je Kolumbijac što je u Vilu stigao davne 2001. godine iz Rivera za 14.400.000 evra kako da izazove emocije svom sunarodniku.

"Džone, brate moj. Ogromno mi je zadovoljstvo da ti poželim dobrodošlicu u tvoj novi dom. Tu gde sediš sada, u Holt Endu, napravio sam neke od najlepših uspomena u karijeri. Svaki put kada sam postigao gol, video sam erupciju radosti i oduševljenja svakog navijača. Mi, navijači Aston Vile, volimo sve fudbalere koji poseduju fudbalsku klasu. Ali volimo i one koji igraju sa strašću, upornošću i koji bi poslednju kap znoja dali za ovaj klub. Ti poseduješ sve tehničke kvalitete da stvoriš veliko nasleđe. Ne samo u klubu, već i u ligi u koju si upravo došao. Od prvog dana, navijači Vile su učinili da se osećam kao kod kuće. Uvek su bili puni toplote, čak i danas i siguran sam da će isto biti i sa tobom. Dobrodošao na Vila park brate moj. Napred Vila", održao je Anhel kratak motivacioni govor.

Ne može se Vila pohvaliti da je poslednjih godina napravila mnogo pogodaka kada je reč o kupovini napdača. Oli Votkins je plaćen 34.000.000 evra ali je na 98 utakmica isporučio 32 gola, pa se ne može reći da je u potpunosti opravdao uloženi novac. Ni Ings (52 utakmice, 14 golova) nije baš dao dovoljno argumenata da bi se njegov transfer vredan 29.400.000 evra nazivao uspešnim. O Vesliju Moraešu da ne govorimo.

Duran će imati šansu da popravi utisak. Ali neće mu biti lako. Vrlo mlad je došao u Premijer ligu, sa tek 17 pogodaka u cv-ju i to u kolumbijskoj ligi i MLS-u.


tagovi

Aston VilaZimski prelazni rok 2023Dani IngsDžon Duran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara