Gol Fačinelija (©Star Sport)
Gol Fačinelija (©Star Sport)

Inđija, drugi naziv za patnju na Marakani...

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 20:54

Crveno-beli uz mnogo muke savladali sastav Dejana Čelara i zahvaljujući sjajnom golu Dijega Falčinelija spokojno otišli na reprezentativnu pauzu - 3:2

Jeste Crvena zvezda do veleras slavila četiri od ukupno međusobnih mečeva sa Inđijom, ali nema mnogo "malih" klubova u Superligi sa kojima srpski šampion ima toliko problema u poslednje dve godine kao što je to slučaj sa ekipom iz Srema. U septembru prošle godine crveno-beli su do prekoreta zahvaljujući golovima iz jedanaesteraca u poslednjim minutima utakmice, u drugom delu sezone su morali da jure prednost protivnika i zadovolje se osvajanjem jednog boda, a večeras je Inđija bila ta koja je prva uspela da preokrene rezultat na stadionu Rajko Mitić. Ipak, crveno-beli su imali dovoljno snage da se još jednom vrate u meč i golovima Akeksandra Kataija i Dijega Falčinelija dođu do sva tri doda - 3:2 (1:1).

Crvena zvezda je kao i nakon meča sa Liberecom delovala potpuno isceđeno. Imao je domaćin inicijativu i dominaciju na terenu tokom čitave utakmcie, ali je sebi dozvolio ozbiljne padove koncentracije što su uporni izabranici Dejana Čelara umeli da iskoriste i uvedu meč do dramatične završnice. Ipak, prvo ih je isekao jedanaesterac u 75. minutu, posle kontakta Čelara i Pavkova, a potom je Falčineli fantstično reagovao glavom posle centaršuta Gobeljića i pet minuta pre kraja postavio konačan rezultat.

Izabrane vesti

Domaćinu za spokojan meč nije bilo dovoljno to što je do prednosti došao u najboljem mogućem trenutku preko Dijega Falčinelija, jer je onda propustio priliku da u narednim minutima duplira prednost, pa su gosti to kaznili posle velike greške Strahinje Erakovića u 37. minutu, kada je prvi od svoja dva pogotka na ovom meču postigao Mihajlo Nešković. Dejan Stanković je u drugom poluvremenu na teren poslao Ivanića i Gobeljića, a onda je domaćin možda i u najvećem jeku svojih napadačkih akcija primio drugi gol.

Ponovo je odlični mladi vezista na pozajmici iz Vojvodine bio taj koji je pronašao rupu u odbrani domaćina i preciznim udarcem matirao Borjana. Strateg Crvene zvezde je u finišu poslao sve raspoložive napadačke adute, Nikolić je zamenio Sanoga, Spiridonović Kangu, a Pavkov Bena. Sudija Miloš Milanović je u 75. minutu nakon kontakta Čermelja i Pavkova dosudio jedanaesterac za domaćina, koji je Aleksandar Katai snažnim udarcem pretvorio u pogodak. Treći gol je bio čista napadačka majstorija italijanskog napadača, koji je na najbolji mogući način iz poprilične udaljenosti matirao večeras izuzetnog Marka Jovičića.

Dijego Falčineli je bio jedan od retkih igrača, koji su izneli veliki teret protiv Genta, a koji su bili nadahnuti na večerašnjem meču. Ipak, Italijan je posle svog prvog gola na utakmici ušao u seriju promašaja i pretio da bude jedan od tragičara, ali je svu svoju raskoš pokazao onda kada je to bilo najvažnije za domaćina. Nebeskim skokom i snažnim udarcem glavom raspršio je sve nade gostiju da mogu makar do boda na stadiona Rajko Mitić. Inđija može da bude ponosna još jednim odličnim izdanjem protiv snažnog protivnika. Gosti su ponovo pokazali da imaju zavidan kvalitet, ali i koliko mogu da budu opasni iz kontranapda. Ekipa Dejana Čelara je trenutno izvan opasne zone i ukoliko nastavi da pruža ovako kvalitetne partije može da se nada spokojnom nastavku sezone.

Crvena zvezda je zadržala glavu iznad vode i pred sobom ima osam dana za potpunu regeneraciju. Potpom je očekuje meč Kupa Srbije sa Zlatiborom, a pred gostovanje Gentu i veliki derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu.

CRVENA ZVEZDA – INĐIJA 3:2 (1:1)

/Falčineli 21, 85, Katai 75pen - Nešković 37, 64/

Beograd

Stadion: "Rajko Mitić"

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Miloš Milanović

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Eraković (od 46. Gobeljić), Degenek – Sanogo (od 70. Nikolić) Kanga (od 70. Pavkov) - Gavrić (od 46. Ivanić), Ben (od 70. Spiridonović), Katai - Falčineli. Trener: Dejan Stanković.

INĐIJA: Jovičić – Bastajić (od 70. B. Ilić), Mihajlov, Krneta, Cucin – Čermelj, Đorđević – Radin (od 80. M. Ilić), Nešković, Aleksić – Obradović (od 80. Vujasin). Trener: Dejan Čelar.


tagovi

Dijego FalćineliDejan StankovićMilan PavkovStrahinja Eraković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara