Mesi i Inijesta, ©Reuters
Mesi i Inijesta, ©Reuters

Inijesta: Barsa je sa Mesijem morala da osvoji koju LŠ više

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.05.20. | 09:59

Četiri ušata trofeja nisu malo, ali...

Protiče peta godina otkako je Barselona poslednji put sedela na fudbalskom Olimpu. Baš dug post za klub takvog renomea.

Smatra i Andres Inijesta da Barsa nije iskoristila sav potencijal i kvalitet koji je imala poslednjih godina, da je mogla još koji put da osvoji Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Ima i onih koji smatraju da Mesi bez Ćavija i Inijeste ne može da dođe do „ušatog“ trofeja, a ta teorija, zasad, pije vodu, pošto je sve četiri Lige šampiona u 21. veku Barselona osvojila kada su u timu bili Mesi i Inijesta.

Iz Barsinog ugla gledanja, sa Mesijem ima četiri Lige šampiona za sve ove godine, nije to malo. Ali sa timovima koje smo imali, sa Leom u njemu, smatram da je Barselona mogla do još koje evropske titule“, rekao je Inijesta za argentinski Ole.

Španski as kaže da iako dobro poznaje Mesija, Argentinac još uspeva da ga iznenadi.

Upravo to je jedna od Leovih najvećih vrlina: uvek nađe način da vas iznenadi. Ta stalnost da pravi razliku na terenu, iz utakmice u utakmicu, iz godine u godinu... I nikada ne prestaje. Čak i sada, posle mnogo godina, uspeva da iznenadi. To samo malobrojni mogu“.

Rana na Mesijevoj duši, poraz u finalu Mundijala 2014. godine, bila je čista nesreća, smatra Inijesta.

To što se dogodilo u finalu protiv Nemačke je čist primer kako u fudbalu sitnice pravu razliku, da li će rezultat otići na jednu ili drugu stranu. Da su igrali sutradan novu utakmicu, verovatno bi i rezultat bio drugačiji“, istakao je Inijesta.


tagovi

Lionel MesiAndres Inijesta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara