Andres Inijesta (©AFP)
Andres Inijesta (©AFP)

Inijesta stavio paraf: Španac u Viselu do 2023. godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 10:59

Bivši as Barselone nastavlja avanturu u Japanu

Prošle su već tri godine otkako je Andres Inijesta napustio redove Barselone. Legendarni španski reprezentativac se posle 22 godine oprostio od voljenog kluba, otisnuo se put dalekog Japana i potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom Visel Kobe. Danas je produžio svoju vernost klubu iz Zemlje izlazećeg sunca.

Utisak je da je možda i prerano napustio evropski fudbal, ima još magije u nogama 37-godišnjeg genija (danas proslavio i rođendan), ali je odlučio da je podari ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu u Japanu. Za tri godine uspeo je da pomogne klubu da osvoji Kup cara i Superkup Japana, ali i da se domogne Lige šampiona.

Izabrane vesti

Sada je stavio potpis na produžetak saradnje, ostaje u Viselu još dve sezone, sa namerom da ga načini najboljim klubom u Aziji.

"Nastaviću uporno sa ovim izazovom, sa istom dozom strasti i želje koju sam osetio pre tri godine. Uzbuđen sam što ću biti deo ovog projekta u naredne dve godine", izjavio je Inijesta.

Inijesta je u dresu Visela upisao 78 takmičarskih nastupa i postigao 16 pogodaka. Svlačionicu u Japanu deli sa dva bivša fudbalera Barselone, Tomasom Vermalenom i Serhijem Samperom. Sastav iz Kobea je peti na tabeli Džej lige posle 13 odigranih mečeva (23 boda) u tekućoj sezoni, ali je Don Andres upisao svega dva nastupa u šampionatu i jedan u kupu.



tagovi

Visel KobeAndres Inijesta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara