Mane (© AFP)
Mane (© AFP)

Instant učinak Bajernovih pojačanja: Mane sa penala, De Liht volejom, Nagelsman probao sa dva špica (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.07.22. | 03:52

Bavarci nemolosrdni prema Vejnu Runiju, šest golova Di Si junajtedu

Čak su i poslovično uzdržani Nemci ustreptali. Makar ako je suditi na osnovu hajpa na društvenim mrežama, mada njih ne bi trebalo uzimati kao realan parametar. Baš kao ni snagu Di Si junajteda, međutim, ono što je Bajern pokazao članu MLS lige može da raduje kako navijače, tako i čelnike nemačkog prvaka.

Bavarci su deklasirali ekipu Vejna Runija (gledao meč sa tribina) na početku pripremnog perioda i pokazali da su kvalitetno birali pojačanja ovog leta. Makar ako je suditi na osnovu ofanzivnog učinka, pošto su dvojica najatraktivnijih postigla debitantske golove u ubedljivom slavlju – 6:2.

Izabrane vesti

Pristalice kluba iz Minhena može da raduje činjenica da su i Sadio Mane i Matijs de Liht prve šanse pretvorili u pogotke. Senegalac angažovan iz Liverpula tako što je već u petom minutu realizovao jedanaesterac i kandidovao se da posle odlaska Roberta Levandovskog u Barselonu postane prvi penalždija tima, dok je štoper samo nekoliko sati po promociji na efektan način zatresao mrežu. Volej udarcem, levom nogom. Posle samo 103 sekunde, koliko mu je trebalo da reaguje na nabačaj iz kornera i snalažljivosti Tomasa Milera u ulozi asistenta.

Izveštači sa lica mesta zapazili su da je trener Julijan Nagelsman isprobao formaciju 4-2-2-2. Što nije tolika novost, jer ju je koristio u Bundesligi, protiv manje zahtevnih rivala, ali jeste bilo nedoumuica kako će Bajern izgledati bez Levandovskog. Napadački skladno: Mane je uglavnom napadao prostor, Serž Gnabri mu bio najbliži partner, a samo ponekad bi im se u striktno napadačkim akcijama pridruživao Liroj Sane, pomerajući se na mesto centralnog špica. Lopta je klizila kao po bilijarskom stolu, akcije se ređale kao na traci, a Bajern baš na krilima tog dvojica stekao tri gola viška. Mane i Gnabri se potvrdili i kao pakeri. Gnabri koji je prošle sedmice potpisao novi ugovor namestio je gol Marcelu Zabiceru, a doskorašnji ofanzivac Liverpula upravo Seržu.

S obzorom da je ovo prva kontrola tokom leta, Naglesman je početkom drugog poluvremena promenio kompletan tim, a u tom delu igre pažnja je najviše usmerena ka Matijsu de Lihtu. Pogodak novajlije iz Juventusa je bio impresivan, mada reakcije u odbrani ne baš. Jedan je baš bila sporna, a u prvi od dva gola ide na dušu Holanđanina, jer ga je lopta pogodila posle udarca Lelanda. Matiran je Bajern još jednom u završnici (Teodor Ku Dipjetro), ali su dvojica navalnih igrača dala još dva, Jozua Cirkze i Tomas Miler, pa najbolji tim Nemačke ima razloga za zadovoljstvo tri dana uoči superatraktivnog okršaja sa Mančester Sitijem u Grin Beju.


Nagelsman je počeo utakmicu u u sledećem sastavu: Nojer – Mazraui, Nijanzu, Upamekano, Dejvis – Zabicer, Vidović – Kopado, Sane – Gnabri, Mane. U drugom poluvremenu igrali su: Ulrih – Stanišić, Ernandez, De Liht (od 73. Herold), Pavar – Kimih, Gravenberh – Vaner, Koman – Miler, Cirkze.




tagovi

Bajern MinhenSadio ManeSerž GnabriMatijs de LihtTomas MilerJulijan NagelsmanPrijateljske utakmice

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara