Instat statistika otkrila Zvezdine probleme: Najviše kreirali Rodić i Dragović, Pavkov dobio tri duela...

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 13:14

Katai izgubio 12 lopti

Crvena zvezda je u Almatiju odigrala jedan od najslabijih mečeva u poslednjih nekoliko godina. Ako ne i najslabiji. Srpski šampion je u odbrani delovao vrlo klimavo, neubedljivo u sredini terena, i sporo i bezidejno u napadu. Skoro da nije bilo pojedinca u timu Dejana Stankovića koji je zaslužio prelaznu ocenu.

O tome govori i statistika sa specijalizovane fudbalske platforme instat. Pomenuta aplikacija otkrila je probleme u Zvezdinoj igri, manjak dobijenih duela i jalovost kada je reč o konstrukciji napada.

Izabrane vesti

Tome u prilog svedoči i sledeći podatak. Najviše puta u krieranju akcija učestvovao je levi bek Milan Rodić, koji je čak 125 puta bio jedan od igrača koji je bio akter Zvezdinog napada. Na drugom mestu je Aleksandar Dragović (108), dok je Radovan Pankov 91 put bio učesnik akcija crveno-belih. Jasno je da su igrači iz defanzivnog reda uglavnom prosleđivali lopte jedni drugima, što je uticalo na jalovost crveno-belih. Koliko je u prvom poluvremenu Milan Pavkov bio otuđen od ostatka tima, govori i činjenica da je snažni napadač iz Begeča bio akter samo 24 napada. Ubedljivo najmanje u timu Dejana Stankovića.

Poražavajuću statistiku imao je Milan Pavkov za 45 minuta u Almatiju. Ušao je samo u 11 duela (opet ubedljivo najmanje) i dobio je samo tri.

Kada je reč o preciznosti dodavanja u tom segmentu je najbolji bio Aleksandar Dragović sa 92 posto tačnih dodavanja. Iza njega je Radovan Pankov sa 91.

Junak iz Kopenhagena bio je najbolji u još jednom parametru. Dobio je sedam od osam duela i imao 88 posto uspešnosti. Njegov kolega Aleksandar Dragović dobio je šest od 11 duela.

Jasno je da je Crvena zvezda izgubila bitku u Almatiju na sredini terena. Očajnu partiju pružio je Seku Sanogo koji je dobio svega 10 od 25 duela, što je za igrača takvih karakteristika i pedigrea poražavajuće. Nešto bolji je bio Nenad Krstičić (16/10) uz dodatak da je iskusni vezista imao najveći indeks korisnosti. Zanimljivo je da je Sanogo imao četiri starta na loptu, ali nijedan nije bio uspešan.

Statistika govori da je loš dan u dalekom Kazahstanu imao najbolji igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai. On je protiv Kairata izgubio 12 lopti, od toga jednu na svojoj polovini. Imao je Katai i četiri šuta, ali nijedan nije išao u okvir gola.

Po devet izgubljenih lopti imali su Rodić i Ben, s tim da je iskusni levi bek dve lopte prodao na svojoj polovini.

Najviše oduzetih lopti imao je Aleksandar Dragović. Čak 10 (jedna na suparničkoj polovini). Lider u kategoriji driblinga je El Fardu Ben koji je pet puta uspeo da prevari rivala, iz sedam pokušaja. Takođe, Katai je imao identičan broj uspešnih driblinga, ali iz osam pokušaja.


tagovi

Dejan StankovićMilan PavkovAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara