Kostić i Kolarov (Star sport)
Kostić i Kolarov (Star sport)

Inter čeka odlazak Kolarova da započne plan B do dolaska Kostića

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 08:54

Nerazuri precrtali trojicu igrača i nadaju se dolascima dvojice

Interov brod plovi punim jedrima, završio je godinu na idealan način i favorit je da odbrani tron u Italiji. Iako je letos ostao bez glavnih zvezda Lukakua, Hakimija i trenera Kontea, uspeo je da ih nadomesti manje zvučnim imenima poput Džeka, Damfrisa i Inzagija, a da se to ne oseti na igri i rezultatima.

Atmosfera u klubu trenutno deluje idilično i nema panike pred januarski prelazni rok kao nekih ranijih sezona. Ali bi nekih promena u timu moglo da bude. Trener Inzagi je dao zeleno svetlo trojici igrača za odlazak. To su Aleksandar Kolarov, Stefano Sensi i Matijas Vesino. A ni klub nema ništa protiv da im vidi leđa... Pogotovo što Srbinu i Urugvajcu ističu ugovori na leto pa bi možda moglo da se uzme i neko simbolično obeštećenje uz skidanje sa platnog spiska i šestomesečnu uštedu.

Izabrane vesti

Od njihovih odlazaka će da zavise dolasci. Za Sensija se interesuje gomila prvoligaša (Sasuolo, Empoli, Torino, Specija...), Vesina traže Englezi, a Kolarov se do sada pominjao kao želja Kaljarija. Ukoliko sva trojica odu, Inter će pokušati da dovede vezistu i levog spoljnjeg.

Naitan Nandez iz Kaljarija je prva želja za vezni red, dok je glavna meta za levi bok srpski reprezentativac Filip Kostić. Čak je Inter pristao i da čeka do sledećeg leta jer je malo verovatno da će Ajntraht usred sezone pristati da pusti fudbalera koji je stvorio najviše šansi saigračima u ligama petice ove sezone.

Nemci su letos bili nepopustljivi kada je izgledalo kao sigurno da se Kostić seli u Lacio ali sada je drugačija situacija. On narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora i klub mora da ga proda ako želi da zaradi na njemu. Kostić se već dogovorio sa Interom oko ugovora vrednog 2.500.000 evra godišnje dok će Nemcima pripasti između 8.000.000 i 10.000.000 evra na ime obeštećenja.

Inter može da čeka Kostića do leta jer trenutno ima na levom boku sjajnog Ivana Perišića koji je tri godine stariji i baš na leto mu ističe ugovor. Hrvat igra odlično ove sezone i nezamenjiv je u startnih 11 ali će verovatno otići na leto kao slobodan igrač i ustupiti mesto Kostiću. Alternativa mu je do sada najčešće bio Dimarko koji je nedavno produžio ugovor dok je Kolarov potpuni višak.

Ipak, Dimarka je trener Inzagi često koristio i u štoperskoj liniji pa to znači da ostaje bez alternative za Perišića na boku. Ipak, nazire se privremeno rešenje i za to. Šampion Italije je zainteresovan da do kraja sezone pozajmi Luku Dinja kojeg je Rafa Benitez precrtao u Evertonu. Alternativa u vidu šestomesečne pozajmice bi mogao dao bude i Mohamed Fares kojeg je Lacio letos poslao na pozajmicu u Đenovu.

A na leto se očekuje dolazak Filipa Kostića...


tagovi

Filip KostićAleksandar KolarovZimski prelazni rok 2022Luka Dinj

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara