Slavlje Interovih fudbalera (Reuters)
Slavlje Interovih fudbalera (Reuters)

Inter gleda sa vrha! Šampion u moćnom stilu preuzeo lidersku poziciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.12.21. | 22:39

Nerazurima se sve otvara

Menjali su Napoli i Milan na prvom mestu od početka sezone, beležili rezultate i iznad svojih mogućnosti, a Inter ih je tiho pratio ne dozvoljavajući im da se odlepe. Kada je Simone Inzagi posložio kockice, šampion Italije je ušao u furioznu formu, sačekao da rivali izgube dah, večeras ih prestigao i preuzeo lidersku poziciju.

Inter je u velikom stilu zaseo na čelo tabele. Na svom terenu je deklasirao Kaljari koji ima samo jednu pobedu u sezoni – 4:0.

Izabrane vesti

Ofanzivni tercet ČalhanogluAleksisLautaro je razneo odbranu Kaljarija koju je većeg debakla spasao golman Alesio Kranjo.

Interu je ovo peta uzastopna pobeda, a od moguća 24 boda u poslednjih osam kola je osvojio čak 22. Sa večerašnja četiri gola, Inter je još jednom potvrdio da je ofanzivno najmoćniji tim na Apeninima. Nerazuri su najefikasniji tim lige sa 43 gola na 17 utakmica. Šest više od Atalante, sedam od Milana...

Mnogi su se letos pribojavali kako će Inter da izgleda posle odlazaka trenera Kontea i dvojice najboljih igrača Lukakua i Hakimija. Pogotovo što se tiče ofanzivnog učinka. Begijanac je bio ubedljivo najbolji strelac sa 30 golova u sezoni, dok je Hakimi kao bek bio treći strelac i drugi asistent ekipe. Iako su dovedene zamene poput Džeka, Koree i Damfrisa, malo ko je verovao da oni mogu da nadomeste učinak pomenutog tandema.

Ispostavilo se da je Inzagi razigrao ostale igrače, razradio više napadačkih opcija i da današnji Inter manje zavisi od jednog ili dvojice igrača. Iako još nije prošla ni polovina sezone, Inter ima isti broj različitih strelaca kao kod Kontea za celu prošlu sezonu – 17. Koga god od ofanzivaca Inzagi pošalje na teren, oni mu uzvrate konkretnim učinkom. Čak je proradio i Aleksis Sančez...

Večeras je Čalhanoglu upisao asistenciju Lautaru Martinezu posle kornera za 1:0 i postigao evrogol snažnim udarcem sa 18 metara za 3:0. U drugom poluvremenu je asistencije Lautaru i Aleksisu podelio Nikolo Barela. Mogao je Argentinac i do het-trika ali je krajem prvog poluvremena promašio jedanaesterac. Tačnije, odrbanio mu ga je sjajni golman Kranjo koji je imao još pregršt izvanrednih odbrana i sprečio je pravu rezultatsku katastrofu gostiju sa Sardinije. Inter je mogao lagano da postigne sedam ili osam golova večeras...

Nerazuri su pružili možda i najbolju partiju u sezoni i sa velikim samopouzdanjem gledaju ka daljem rasporedu i nastavku trijumfalne serije. Sledi gostovanje slabašnoj Salernitani, pa Torino kući, Bolonja u gostima i onda prilika za revanš Laciju za jedini poraz u sezoni. Od sredine januara kreće teži raspored, ali s obzirom na formu rivala i na njihov mečeve (Milan i Napoli igraju derbi u sledećem kolu), Inter je u dobroj situaciji da poveća prednost na prvom mestu u narednih mesec dana.

SERIJA A – 17. KOLO

Petak

Đenova - Sampdorija 1:3 (0:1)

/Destro 78 - Gabijadini 7, 67, Kaputo 49/

Subota

Fjorentina - Salernitana 4:0 (1:0)

/Bonaventura 31, Vlahović 51, 84, Maleh 90/

Venecija - Juventus 1:1 (0:1)

/Aramu 55 - Morata 32/

Udineze - Milan 1:1 (1:0)

/Beto 17 - Ibrahimović 90+2/

Nedelja

Torino - Bolonja 2:1 (1:0)

/Sanabrija 24, Sumaoro 69ag - Orsolini 79pen/

Verona – Atalanta 1:2 (1:1)

/Simeone 22 – Mirančuk 37, Kupmajners 62/

Napoli - Empoli 0:1 (0:0)

/Kutrone 70/

Sasuolo - Lacio 2:1 (0:2)

/Berardi 63, Raspadori 69 - Zakanji 6/

Inter - Kaljari 4:0 (1:0)

/Martinez 29, 68, Sančez 50, Čalhanoglu 66/

Ponedeljak

20.45: (1,45) Roma (4,80) Specija (7,75)



tagovi

Lautaro MartinezHakan ČalhanogluAleksis Sančez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara