Radost Federika Dimarka (Reuters)
Radost Federika Dimarka (Reuters)

Inter konačno srušio Juve, posolio mu rane i ide na u meč za trofej

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 22:55

Junak je Federiko Dimarko

Oba puta je Juventus u prvenstvu ove sezone pobeđivao Inter, vodio i do 95. minuta u prvom meču polufinala Kupa Italije a na kraju je izgubio najbitniji meč.

Nakon što se u Torino spasao golom u poslednjem minutu, Inter je večeras u revanšu na svom terenu minimalcem (1:0) srušio ljutog rivala i plasirao se u meč za trofej gde ga skoro izvesno čeka Fiorentina.

Izabrane vesti

Iako im u Evropi ide, oba italijanska velikana se muče u prvenstvu, ostali su daleko od borbe za skudeto i Kup je bio dobar put da se spasi sezona. Interu je upalilo…

Juventus se očigledno nalazi u strašnoj krizi bez obziraš što mu je plasman u Ligu šampiona daleko bliži nego Interu. Juve ima jednu pobedu na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima. U tom periodu je postigao samo četiri gola!

Obojica trenera su još minulog vikedna odmorili dobar deo startera za ovaj meč a jedan od njih je bio i junak večerašnje pobede Federiko Dimarko. Interovo dete koje je ove sezone dočekalo potpunu afirmaciju… Gol možete da pogledate OVDE.

Inzagi se opet odlučio za Edina Džeka kao startnog špica ispred Lukakua dok je Alegri u odsustvu povređenog Vlahovića izabrao zanimljivu formaciju sa Federikom Kjezom kao “lažnom devetkom” i Milika ostavio na klupi. Anhel Di Marija je počeo kao polušpic, Kostić levo, a De Šiljo desno.

Inter je bolje otvorio utakmicu, a bila je evidentna Alegrijeva namera da se brani i čeka šansu iz kontri. Plan je funkcionisao 15 minuta dok Nikola Barela fantastičnom loptu nije probušio Interovu odbranu i lansirao Dimarka samog na gol Juventusa. Interov bek se sjajno snašao i iz prve matirao Perina.

Posle primljenog gola, Juventus je hteo da napadne ali nije znao kako i sa čim. Kjeza je izgledao pogubljen na poziciji najisturenijeg igrača. Prvu šansu za Bjankonere je imao Filip Kostić čiji snažan udarac je Onana prebacio preko gola. Bilo je to sve od Juventusa u prvom poluvremenu…

Alegri je na poluvremenu izveo Kostića, uveo Milika i prebacio Kjezu i Di Mariju na krila gde i pripadaju. Ali Juventus je ostao dosadan i jalov. Edin Džeko je posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu postigao sjajan gol kada je prodao lažnjak Bremeru ali je VAR poništio pogodak zbog ofsajda.

Pokušao je Alegri izmenama, odgovorio je Inzagi uvođenjem sveže krvi i Inter je do kraja iskontrolisao utakmicu. Juventus nije uspeo šansu da stvori, a Milik je autogol u finišu mogao da sve reši i pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Inter je izvojevao slatku pobedu, posolio Juventusove rane i ima dobru šansu da posle Superkupa Italije, osvoji i drugo domaće kup takmičenje. A tu je i polufinale Lige šampiona… Juventusu se crno piše ako ovako nastavi.


tagovi

Federiko Dimarko

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara