Antonio Konte (Reuters)
Antonio Konte (Reuters)

Inter nikad gori u evropskoj eliti, Konte ne ume da pobeđuje u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.20. | 09:01

Brojke govore za sebe, Handanović smatra da tim nije zaslužio nokaut fazu

Inter je završio sa Evropom kada je reč o sezoni 2020/21. Neko će reći da Nerazuri nisu imali sreće – Lautaro Martinez je imao prečku u šestom minutu duela sa Šahtjorom, dok se u samoj završnici na Đuzepe Meaci na putu lopte koju je glavom u gol poslao Aleksis Sančez isprečio malerozni Romelu Lukaku. Međutim, brojke dovoljno govore o tome da li je velikanu sa severa Italije zaista bilo mesto među najboljih 16.

Dobro je što je uopšte Inter imao priliku da u poslednjoj rundi odlučuje o potencijalnom plasmanu u nokaut fazu sa skorom od dva remija, dva poraza i samo jednom pobedom. Čitava Interova evropska saga počevši od oktobra, prve runde i spasavanja žive glave (Lukakuov gol u 90. minutu doneo bod) protiv Menhengladbaha delovala je jalovo i neubedljivo. Takav ritam koji nije u saglasju sa renomeom kluba koji je pre početka sezone apostrofiran uz Juventus kao glavni kandidat za "skudeto", uglavnom se nije menjao, pa je italijanski tim prvi put u istoriji okončao grupnu fazu kao fenjeraš.

Izabrane vesti

I to je jasan pokazatelj da Interovi momci ove sezone nisu dorasli najkvalitetnijem klupskom takmičenju planete. Taj stav zastupa i prvi golman ovog tima, Samir Handanović.

“Nismo zaslužili da prođemo dalje. Bila je ovo vrlo ujednačena grupa i mislim da su nas koštale utakmice u Kijevu i ova večerašnja. Možda smo mogli bolje, ali nije vreme da se plače za prosutim mlekom, već da se fokus prebaci na Seriju A i Kup Italije“, rekao je Handanović za italijanski Skaj Sport.

Prošla sezona u evropskoj eliti takođe nije bila uspešna za Nerazure, koji su se sa treće pozicije preselili u Ligu Evrope. I ove, baš kao i prethodne, tri italijanska kluba overila su plasman neđu 16 odabranih, dok je Inter ponovo izostao.

“Evidento je da Inter nije spreman za Ligu šampiona. Tabela to jasno potvrđuje, slavili smo samo jednom iz šest pokušaja, a to jednostavno nije dovoljno i zasluženo smo tu gde jesmo. Morali smo da postignemo pogodak. Iskreno, očekivao sam da Šahtjor krene po nešto više od jednog boda, ali čini se da su zadovoljni trećom pozicijom. Nama ostaje gorak ukus u ustima, ali i imperativ da se maksimalno posvetimo Seriji A“, objasnio je slovenački čuvar mreže.

Šahtjor nije napao pobedu, ali činjenica je i da se Inter kasno otvorio i da mu je poprilično nedostajalo kreacije u protivničkoj trećini terena. Setimo se kako je trener Nerazura Antonio Konte počeo sezonu. Uz velike nesuglasice i sastanke sa čelnicima, tako da se u jednom momentu spekulisalo da bi mogao da bude zamenjen. Čitava situacija je izglađena, ali nema sumnje da gazde neće biti zadovoljne eliminacijom. Na kormilu tima imaju trenera koji je pobedio na samo tri od poslednjih 15 utakmica u Ligi šampiona.

Učinak u Juventusu, Čelsiju i Interu jasno pokazuje da se ne oseća komforno kada njegovi timovi nastupaju na najvećoj evropskoj pozornici. Upisao je 12 pobeda i po 11 remija i poraza, a najdalje dogurao sa Juveom u sezoni 2012/13, kada ga je u četvrtfinalu sa ukupnim rezultatom 4:0 zaustavio Bajern.

Navijačima slavnog kluba ostaje nada da Inter može do "skudeta", ali dug je to i trnovit put, a svaki naredni neuspeh u Seriji A, iznova i iznova otvaraće priču o najgorem istorijskom plasmanu u Ligi šampiona.


tagovi

InterAntonio Konte

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara