Inter odblokirao pijacu: Jang u avionu, Eriksen i Žiru na nekoliko miliona od potpisa, Spinacola blizu

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.01.20. | 09:55

Odlazi Lazaro

Inter već danima radi na nekoliko frontova, a zimska pijaca Nerazura bi danas konačno trebalo da se odblokira i da krene serija poptisa. U narednih nekoliko dana će ugovor potpisati Ešli Jang, Kristijan Eriksne, Olivije Žiru i Leonardo Spinacola.

Ešli Jang je na putu za Milano pošto je Mančester Junajted sinoć i definitivno popustio. Igrač ima još šest meseci ugovora sa Crvenim đavolima, ponuđen mu je novi ugovor na još jednu sezonu, ali je odbio i insistirao je na prelasku u Inter sa kojim se već dogovorio. Inter i Mančester Junajted su dogovorili obeštećenje od 1.500.000 evra plus 500.000 kroz bonuse ako Inter osvoji titulu.  Igrač je u avionu za Milano, danas ga očekuju lekarski pregledi, a sutra bi i zvanično trebalo da bude predstavljen.

Izabrane vesti

A očekuje se da Jangovim stopama u narednim danima krenu Kristijan Eriksen i Olivije Žiru. Interov sportski direktor Pjero Auzilio je prethodnih dana boravio u Londonu gde je sa klubovima dvojice igrača doveo pregovore u završnu fazu. Oba fudbalera su ušli u poslednjih šest meseci ugovora i žele da napuste London. Pitanje je samo na koje obeštećenje će premijerligaši da pristanu na kraju.

Inter je podigao ponudu za Danca na 16.000.000 evra, Totenhem ostaje pri ranijem stavu da želi 20.000.000 evra, ali kako se kraj prelaznog roka bliži tako i Spursi rizikuju da ostanu bez centa obeštećenja, pa će na kraju verovatno pristati na Interove uslove.  Danac se odavno dogovorio sa Interom oko petogodišnjeg ugovora vrednog 9.000.000 evra po sezoni plus 1.000.000 kroz bonuse. Eriksenov agent Martins Šots je sinoć doputovao u Milano sa advokatom kako bi sva papirologija bila što pre smena za potpis kada Totenhem odgovori potvrdno.

Jednom nogom u Interu je i Konteova velika želja Olivije Žiru. Čelsijeva ideja da zaradi 12.000.000 evra od obeštećenja za igrača kojem ističe ugovor se pokazala kao nereaalna. Londonski klub je vrlo brzo spustio zahteve na 8.000.000 evra, ali i to je mnogo. Interova poslednja ponuda iznosi 5.000.000 evra, a mogla bi da se pojača još za 1.500.000 kroz bonuse. Francuz nestrpljivo čeka zeleno svetlo Plavaca, a sa Interom je odavno dogovorio lične uslove. U pitanju je ugovor na dve i po godine sa paltom od 2.500.000 evra po sezoni plus bonusi.

Na kraju, blizu je i potpis Rominog levog beka Leonarda Spinacole. On stiže u trampi sa Matea Politana, a dogovor klubova je da oba fudbalera dođu na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora. Inter se tu malo uplašio zbog Spinacoline istoirije povreda i zdravstvenog stanja, pa je tražio dodatne lekarske preglede i da otkup bude uslovljen brojem od 15 odirganih utakmica. Roma se buni, ali neki dogovor će verovatno da se napravi. Politano je odavno prošao lekarske i čeka na Spinacolu pa da potpiše.

Sa ova četiri dolaska bi trebalo da završi zimske kupovine, ali se radi i na nekim odlacima. Letnje pojačanje Valentino Lazaro nije zadovoljio Kontea i trener je dao zeleno svetlo za njegov odlazak na pozajmicu. Vest Hem i Verder su zainteresovani.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara