Lukaku (© Reuters)
Lukaku (© Reuters)

Inter platio Lukakua samo 24.000.000 evra: Mančester se naljutio, traži Lautara ili Škrinijara

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 10:49

Zbrka na relaciji Old Traford – Milano

Kakav nesklad između učinka na terenu i delovanja u kancelarijama. Grabi Inter ka prvom skudetu od 2010, ima četiri boda više od gradskog rivala Milana i sedam od aktuelnog prvaka Juventusa, međutim, u upravi vri kao u košnici. Poslednji dokaz stigao je iz Mančestera, pošto Junajted zahteva da mu lider Serije A isplati čak 50.000.000 evra!

Do te sume na Old Trafordu su došli tumačenjem ugovora, smatrajući da im Nerazuri nisu prosledili bonus od 5.000.000 evra na ime učinka Romela Lukakua. Bonus se odnosio na brojke belgijskog napadača na stadionu „Đuzepe Meaca“, a kako je za godinu i po dana izuzetno produktivan (58 pogodaka, 12 asistencija, na 82 utakmice) nema sumnje da je probio granice postavljene leta 2019. kad je potpisao za Italije u poslu vrednom 74.000.000 evra.

Izabrane vesti

U Mančesteru su se naljutili. Ne toliko zbog 5.000.000 evra – mada ni taj novac, posebno u današnje vreme, nije za bacanje – koliko zbog kršenja stavki ugovora. U poslovnom svetu to tako funkcioniše. I zato su se pozivaju na klauzulu koja predviđa da se, u slučaju nepoštovanja ugovora, Inter smatra dužnikom ukoliko ne plati jednu ratu od pomenuta 74.000.000 evra. Korijere dela sport, koji je plasirao informaciju, uverava da su Nerazuri ukupno dosad prosledili na Ostrvo svega 24.000.000 evra i da dva puta više novca duguju. Konkretno: 50.000.000 evra.

Ed Vudvord, izvršni direktor Crvenih đavola, nudi Italijanima rešenje. Navodno, otpis duga, ali u zamenu za jednog igrača. I to ne bilo kog. Pikirao je Lautara Martineza ili Milana Škrinijara.

Argentinski napadač je i ove sezone odličan, sjajno funkcioniše baš u tandemu sa Lukakuom, prošlog leta ga je svim silama želela Barselona, ali je ostao. I sam je priznao da mu se ne ide. Mada, ima situacija kad se fudbaler baš i ne pita previše. Junajtedu je još jedan vrhunski špic neophodan u lovu na trofeje.

S druge strane, Šrkinijar je godinama tiha patnja Mančester junajteda i još nekih premijerligaških klubova. Slovačkom štoperu su ostale još dve godine ugovora sa Interom, baš kao i Martinezu. Na prvu loptu deluje da bi pre on mogao put Engleske nego Lautaro. Samo, da li je baš Škrinijar kvalitet za Mančester. Druga tema.


tagovi

Romelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara