Inter promašivao, vaskrs Aleksisa Sančeza na Inzagijevom jubileju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 22:37

Neroazuri slavili protiv Empolija – 2:0

Patio je Inter u prethodnom periodu, mučio se sa realizacijom, baš kao u večerašnjem okršaju sa Empolijem. Ali za razliku od duela protiv Napolija, Atletika i Bolonje, lider Serija A je postigao dva gola i pobedio – 2:0.

Prolazio je kroz malu krizu četa Simonea Inzagija, prethodni put je dva puta matirala protivničkog golmana još 4. marta, kada je ugostila Đenovu. Danas je sručila identičan kontigent golova u mrežu Empolija, mada je na Đuzepe Meaci bilo elementata drame.

Izabrane vesti

Mučio se Inter, nekako izgledao sporije nego u većini okršaja ove sezone. Odugovlačio je da rivala obori na obe plećke, ali je Simone Inzagi sredinom drugog poluvremena napravio pravi trenerski manevar. Ubacio je u igru veterana Aleksisa Sančeza, koji mu se odužio pogotkom posle samo četiri minuta provedenih na terenu. Čisto da pomogne treneru da večeras proslavi jubilej, 100. pobedu na klupi Intera u svim takmičenjima.

Čilenac je vaskraso ovog proleća. Počeo je značajno da doprinosi Interovim šampionskim ambicijama, pošto je probio barijeru i postigao prvenac u Seriji A pre mesec dana, kada je savladao golmana Đenove. Odlična kontra Intera koju je Sančez završio pogotkom, na asistenciju Damfrisa, označila je kraj takmičarskog meča u Milanu.

Do tada je Empoli bio u utakmici. Bez obzira što je ranjen strelom Di Marka još u petom minutu. Trener gostiju Davide Nikola pokazao je ozbiljnu hrarbost, Menjao formaciju, uvodio u igru ofanzivnije igrače, mada je bilo vidljivo da je Inter kvalitetniji. Nije uspeo da dođe do pozitivnog rezultata, ali temperamentni stručnjak može donekle da bude zadovoljan. Ovakav Empoli je nejak za Inter, ali dovoljno snažan da ostane u Seriji A.


SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Napoli - Atalanta 0:3 (0:2)

/Mirančuk 21, Skamaka 45, Kopmajners 86/

Đenova - Frozinone 1:1 (1:1)

/Gudmundson 30pen - Reinijer 36/

Torino - Monca 1:0 (0:0)

/Sanabrija 69pen/

Lacio - Juventus 1:0 (0:0)

/Marušić 90+3/

Fiorentina - Milan 1:2 (0:0)

/Dankan 50 - Loftus Čik 47, Leao 53/

Ponedeljak

Bolonja - Salernitana 3:0 (2:0)

/Orsolini 14, Salemakers 44, Likojanis 90+2/

Kaljari - Verona 1:1 (0:1)

/Sulemana 74 - Bonacoli 30/

Sasuolo - Udineze 1:1 (1:1)

/Defrel 41 - Tovan 44/

Leče - Roma 0:0

Inter - Empoli 2:0 (1:0)

/Dimarko 5, Sančez 81/





tagovi

Aleksis SančezSimone Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara