Manuel Akanđi (AFP)
Manuel Akanđi (AFP)

Inter pronašao zamenu za Škrinjara na Vestfalenu i spremio 30.000.000 evra za Švajcarca

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 22:50

Borusija je za narednu sezonu isplanirala štoperski tandem Šloterbek - Zile, pa želi da iskoristi poslednju šansu da lepo zaradi na Manuelu Akanđiju

Deluje da je pitanje vremena kada će Pari Sen Žermen ponuditi Interu željenih 70.000.000 evra i ugrabiti Milan Škrinjara. Svesni su toga i na Đuzepe Meaci te su počeli da planiraju život bez sjajnog slovačkog štopera, odnosno pronašli su mu zamenu. Nemački Bild piše da će stazu Manuela Akanđija ka Apeninima utabati upravo Nerazuri i to sa 30.000.000 evra.

Zapravo, konkretna ponuda još nije pristgla na Vestfalen, ali se veruje da je vicešampion Italije spreman da ponudi upravo toliko za igrača koji je ušao u poslednju godinu ugovora. Bild ističe i spremnost Milionera da pregovaraju za sumu od 20.000.000 evra pa naviše.

Izabrane vesti

U drugom delu sezone Akanđi je odbio dve Dortmundove ponude za produžetak saradnje, da bi klub ovog leta preduzeo konkretne mere i svoju projekciju budućnosti zasnovao na štoperskom tandemu koji ne podrazumva Švajcarca. Doveo je Dortmund Niklasa Zilea iz Bajerna bez obeštećenja, te potpisao Nika Šloterbeka iz Frajburga za 20.000.000 evra. Tu je i svetski šampion iz 2014. godine Mats Humels, pa su Akanđiju vrata za odlazak otvorena.

Do sada su izvesno interesovanje za 26-godišnjeg štopera pokazali Arsenal, Mančester Junajted, Juventus i Milan, ali im je više bio sporedna opcija nego glavna meta. Kao najkonkretniji interesent upravo se iskristalisao Inter gde će za njega svakako biti mesta u Inzagijevog formaciji 3-5-2 sa Alesandrom Bastonijem i eventualno Stefanom De Frajem.

Ukoliko bi ostao na Zignal Iduna parku, izvesno ga ne bi bilo među startnih 11, pa bi mu bio ugrožen i put na mundijal u Katar gde njegova Švajcarska igra u grupi sa Srbijom, Brazilom i Kamerunom.


tagovi

Manuel AkanđiInterBorusija DortmundLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara