Marcelo Brozović (©Inter)
Marcelo Brozović (©Inter)

Inter rešio najveću muku: Brozović potpisao duplo skuplji ugovor

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 16:12

Hrvatski vezista parafirao vernost do 2026. godine

Duže od godinu dana je vladala neizvesnost kakva je budućnost Marcela Brozovića u Interu i na kraju je sve rešeno novim ugovorom.

Inter je danas i zvanično potvrdio da je produžio saradnju sa hrvatskim vezistom do leta 2026. godine. Pregovori su bili dugi i naporni ali su na kraju završeni dogovorom. Brozović je dobio skoro pa duplo bolje plaćen ugovor. Do sada je zarađivao 3.500.000 evra neto po sezoni, a po slovu novog ugovora će svake sezone inkasirati 6.000.000 evra neto. Plus bonuse sa kojim godišnja plata može da mu naraste za dodatnih 1.000.000 evra.

Izabrane vesti

Hrvat je na početku pregovora tražio platu od čak 8.000.000 evra neto sa kojom bi postao najbolje plaćen igrač u Interovoj svlačionici. Aktuelni rekorder je Aleksis Sančez sa platom od 7.000.000 evra, slede Arturo Vidal (6.500.000), Ivan Perišić, Hakan Čalhanoglu i Edin Džeko (po 5.000.000)… Inter je na početku nudio povišicu na 5.500.000 evra sa uključenim bonusima, ali su dve strane na kraju korigovale stavove.

Inter je shvatio koliko bi pogubno bilo da izgubi jednog od ključnih igrača za džabe, a Hrvat je na kraju ipak dobio jako dobar ugovor s obzirom da ima 29 godina. Možda je u Njukaslu mogao da prođe bogatije jer su Englezi bili spremni da mu plate oko 8.000.000 evra godišnje, ali je ostao u klubu koji se bori za trofeje i u kojem ima jako bitnu ulogu.

Koliko je Brozović nezamenjiv za Inter videlo se i u prethodnim utakmicama Nerazura. On je zbog kartona i povrede propustio tri od prethodnih pet utakmica italijanskog šampiona. Inter ni u jednoj od te tri bez njega nije pobedio. Poražen je od Sasuola i remizirao je sa Torinom i Fiorentinom. Od njega su veću minutažu u dosadašnjem delu sezone imali samo golman Handanović i štoper Škrinijar

Od svih igrača kojima na leto ističu ugovori, Brozović je ubedljivo najvažniji za Inter. Ostaje da se vidi kakva sudbina čeka Handanovića i Perišića koji su takođe ušli u poslednju godinu ugovora. Pomenutoj dvojici je Inter spreman da ponudi kratkoročne ugovore na godinu dana i za sada ne deluje da će oni da pristanu na to. Ugovori ističu i Dambroziju, Kolarovu, Ranokiji i Vesinu i njima najverovatnije neće biti ponuđen ostanak u klubu.


tagovi

Marcelo Brozović

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara