Inter se pomirio, ne može da zadrži Hakimija - četiri opcije za zamenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 16:52

Traži se zarada i mnogo jeftiniji igrač kao alternativa...

Mada agent Ašrafa Hakimija poriče da postoje pregovori na realciji Inter - Pari Sen Žermen, italijanski mediji navode da je sjajni mladi bek svakim danom sve bliže odlasku sa Đuzepe Meace.

Situacija u klubu iz Milana dobro je poznata. Finansijska situacija nije dobra, budućnost kluba pod porodicom Žang prilično je upitna, zbog čega Nerazurima predviđaju raspad šampionskog sastava. Antonio Konte već je podigao sidro, a uskoro će i neki od važnih igrača.

Izabrane vesti

Bepe Marota dobio je nalog da prodaje jer klub mora da "pegla knjige".

Među prvima do izlaznih vrata stigao je pomenuti Hakimi, a kao njegove moguće zamene slove daleko manje atraktivna imena. I pre svega igrači lakši "za održavanje".

Podsetimo, Ašraf Hakimi stigao je iz Real Madrida za 40.000.000 evra nakon što je eksplofrirao u Borusiji iz Dortmunda. Već u prvoj sezoni u plavo-crnom pokazao je da je pravo pojačanje, međutim Interov sunovrat u finansijskom smislu verovatno će ga odvesti iz Milana. Već danima se pominje transfer u pari Sen Žermen vredan čak 80.000.000 evra...

Kako piše Gazeta delo Sport Marota već neko vreme prati četvoricu bekova koji bi mogli u Hakimijeve kopačke. Alesandro Florenci (kog PSŽ ne želi da otkupi od Rome za 9.000.000 evra i ovaj se vraća u Rim), odnosno Emerson Rojal (igrač Barselone na pozajmici u Betisu) već su bili pomenuti prethodnih dana, dok su nove-stare mete navodno Davide Zapakosta i Emerson Palmieri iz Čelsija.

Ovaj potonji uglavnom igra po levoj strani, a kako je Nerazurima potrebno popunjavanje i na toj poziciji (mada će verovatno doći do promene sistema igre s Konteovim odlaskom), nije iskljčeno da Palmieri bude "sigurna" kupovina, te da među preostalom trojicom Marota odabere desnog beka i pravu zamenu za Hakimija.

Gazeta prednost daje Emersonu Rojalu čija se visina transfera procenjuje na 20.000.000 evra. Navodno, Barsa bi s tom cifrom bila zadovoljna i pustila bi Brazilca kog je platila 12.000.000 pre dve godine.

Tu je peta opcija, ali najmanje verovatna. Inter navodno prati i desnog beka Lansa Džonatana Klausa (28) iza kog je veoma dobra sezona u Ligi 1. Postigao je tri i namestio sedam golova.

Klaus od svih meta ima najčvršći ugovor i Francuzi će zahtevati najveće obeštećenje, procenjuju mediji s Apenina.


tagovi

Ašraf Hakimiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara