Inter se raspada bez Kontea, Bajern njuška oko Hakimija

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.05.21. | 10:18

Pred novim šampionom Italije su dani odluke...

Umesto da kako dolikuje proslavljaju prvi skudeto posle 11 godina - neizvesnost koja uteruje strah u kosti; umesto da uživaju na lovorikama - briga stiže brigu. Šta će biti s Antoniom Konteom? Kako će izgledati tim Nerazura za iduću sezonu? Pitanja i te kako povezana, pitanja na koja odgovor već danima traže navijači jednog od najpopularnijih italijanskih klubova.

I pre nego što su se pojavile informacije o velikim finansijskim problemima u porodici Žang bilo je jasno da će Konte tražiti određene garancije kako bi ostao. Govorilo se o najmanje dva pojačanja kako bi Inter mogao da se nada odbrani trona, odnosno tri ili četiri da bi konačno bio konkurentan u Ligi šampiona. Ali umesto da se poslednjih nedelja kuju planovi za prelazni rok gazde su zatražile od igrača da se odreknu dve plate kako bi pomogli klub i ublažili krizu.

Izabrane vesti

Na sve te priče nadovezale su se one o već postojećim ozbiljnim dugovanjima prema igračkom kadru, te kašnjenju s isplatama rata za poslednje transfere.

Postalo je jasno kao dan - Interovi temelji počeli su ozbiljno da se drmaju.

U takvoj situaciji krenule su i spekulacije oko odlazaka. Pisalo se već kako bi ka izlaznim vratima lako mogli da krenu Romelu Lukaku i Lautaro Martinez, ali to bi bio samo početak seobe. Kršni Belgijanac navodno je ponovo na meti Čelsija i Mančester Sitija, dok je Argentinac posle dugih pregovora sa Barselonom sada zanimljiv i Atletiko Madridu.

"Veoma sam srećan što sam u Interu, ne mislim trenutno ni na šta drugo nego da budem ovde. U prošlosti sam bio blizu Barselone. Doneo sam odluku da ostanem i nisam pogrešio", kazao je Lautaro u nedavnom intervjuu za Gazetu delo Sport.

Međutim situacija nije baš tako jednostavna. Pred Martinezom su pregovori oko novog ugovora (sadašnji mu ističe 2023), a kako je veliko pitanje šta Inter u trenutnoj situaciji može da mu ponudi - njegov status ostaje otvoren do daljeg.

Antonio Konte napravio je sjajan potez kada je iz Reala doveo Ašrafa Hakimija. U prvoj sezoni Marokanac je pokazao da ono što je radio prošle sezone u Bundesligi može da ponovi i u dosta nezgodnom Kalču. I Hakimi se oglasio u Gazeti: "Jedan telefonski poziv Antonija Kontea bio je dovoljan da me ubedi da treba dođen u Milano", ispričao je mladi ofanzivni bek.

Još jedna "izjava ljubavi" treneru i samim tim briga više za Inter. Jer ako Konte digne sidro za njim bi mogao i ovaj njegov vojnik.

Pominjalo se poslednjih dana da je Marokanac ponuđen Arsenalu. Sada navodno interesovanje pokazuje i Bajern Minhen, jer očekuje se da Julijan Nagelsman promeni formaciju Bavaraca i takav odanzivni bek bi mu legao kao kec na deset.

Detalja za sada nema...

Za sve to vreme u Interu gledaju kako da namaknu nešto novca i smire strasti. Ideja je da na transfer listu budu stavljeni Vidal, Sančez, Brozović... Možda čak De Fraj i Škrinijar.



tagovi

Ašraf HakimiLautaro MartinezRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara