Stiven Žang (©Reuters)
Stiven Žang (©Reuters)

Stiven Žang smiruje strasti u Interu: Stiže iz Nanđinga i nosi kofer s novcem

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 20:02

Gazda Nerazura pokriva plate i prvu ratu za Hakimija

Prvo mesto na tabeli Serije A i šest bodova prednosti u odnosu na Milan, uz meč zaostatka najava je boljih dana za Inter, ali i pored odličnih rezultata u prvenstvu, situacija unutar kluba nije tako bajkovita.

Finansijsko stanje se od uvođenja pandemijskog stanja pogoršalo do te mere da je u jednom trenutku dovedena u pitanje likvidnost kluba. Italijanski, evropski i svetski mediji bavili su se ovom temom i došli do saznanja da je Interu potrebno više od 200.000.000 evra samo da pokrije kratkoročne obaveze prema igračima, stručnom štabu i zaposlenima, a da se dugovi mere u stotinama miliona evra. Pisalo se i o zaostalim platama, finansijskom sunovratu konglomerata Suning koji je na čelu Intera, ali i kašnjenju u izmirivanju obaveza prema drugim klubovima na ime transfera, bonusa, provizija...

Izabrane vesti

Sreda, 20.45: (18,0) Litvanija (7,75) Italija (1,15)

Malo dobrih vesti donosi milanski dnevnik Gazeta delo Sport koji piše da je prvi čovek kluba Stiven Žang na putu iz Nanđinga – sedište Suninga – za Milano i da nosi, kako je to slikovito objašnjeno, kofer para. Ne nosi, naravno, sa sobom milione evropskih novčanica u kešu, ali ugledni milanski list pokušao je da objasni da će Inter konačno dobiti podršku iz Kine koja bi trebalo malo da ugasi požar u kasi.

Kako je objašnjeno, deo novca koji stiže sa Dalekog istoka biće usmeren na pokrivanje plata igrača i stručnog štaba. Oni će u narednih 48 sati dobiti mesečnu platu za januar, što bi trebalo da posluži kao dodatni motiv da Inter nastavi sa dobrim igrama i konačno svrgne Juventus s italijanskog trona.

Drugi deo novca ići će na pokrivanje prve rate za kupovinu Ašrafa Hakimija. Italijanski mediji u vezi ovog dela posla barataju različitim informacijama. Naime, Gazeta tvrdi da će Stiven Žang posle Milana otići direktno za Madrid kako bi Realu platio 13.000.000 evra na ime prve rate za Hakimija, dok milanska medijska kuća Sport Medijaset piše da će Blankosima leći 10.000.000 evra.

To je, uostalom, iznos te prve rate za Hakimija koju je Inter trebalo da isplati još krajem decembra. Nije, ali su se klubovi u relativno brzom roku dogovorili o prolongiranju isplate za kraj marta. Žang će u Madridu biti najkasnije do 31. marta, kada će transakcija biti izvršena. Kako navodi Gazeta, a istu tezu potvrđuje i madridski As, odnosi Reala i Intera su nikad bolji, zbog čega u Kraljevskom klubu nisu ni vršili pritisak da isplata mora da se desi što pre, kako su pojedini mediji tvrdili.

Ovakvo ponašanje vodećih ljudi Intera potvrđuje da će zaista podmiriti sve troškove do kraja sezone, kako je i najavljeno nedavno. A, šta će biti posle toga, to niko ne zna. Najrealnija opcija je da porodica Žang proda Inter, a zainteresovanih kupaca odavno ima...



tagovi

Stiven ŽangAšraf Hakimi

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara