Aleksis Sančez i Arturo Vidal u dresu Intera (Foto: Shutterstock)
Aleksis Sančez i Arturo Vidal u dresu Intera (Foto: Shutterstock)

Inter se rastaje sa najplaćenijima: Sančez odlazi u januaru, Vidal na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 17:58

Neroazuri će razmotriti i sporazumni prekid saradnje sa bivšim fudbalerom Mančester Junajteda

Kako stoje stvari, od naredne sezone Inter neće imati čileanske krvi. Prema pisanju Gazete delo Sport, rešili su na Đuzepe Meaci da se rastanu sa dvojicom najplaćenijih igrača u klubu - Aleksisom Sančezom i Arturom Vidalom. I dok se očekuje da Vidal odradi ugovor do kraja (leto naredne godine), Neroazuri će već u januaru učiniti sve da se oslobode Sančezovog ugovora teškog 7.000.000 evra po sezoni.

20.45: (2,95) Belgija (3,10) Francuska (2,75)

Izabrane vesti

Iako na Meaci nema igrača sa većom mesečnom zaradom, Čileanci su na terenu u tekućoj takmičarskoj godini proveli skupa 210 minuta, s tim što je Vidal u igri bio dvostruko više (140 minuta) i pritom postigao gol.

Sančez, koji zarađuje pola miliona više od zemljaka na godišnjem nivou, po svemu sudeći napušta Inter već početkom naredne kalendarske godine. Za njegove usluge postoji veliko interesovanje. Situaciju prate Sevilja, Rajo Valjekano, Betis i Valensija, kao i Olimpik Marselj. Ipak, svi zainteresovani klubovi bi bili spremni da ga potpišu samo ako pristane na drastično smanjenje plate.

Bivši igrač Udinezea, Barselone, Arsenala i Mančester Junajteda bi jedino bio voljan da razvuče zaradu koja ima u Interu na tri godine. S ozbirom da ima potpisanu saradnju do leta 2023. godine, za poslednje dve mu sleduje 14.000.000 evra, pa bi tako u novom klubu pristao na platu od 4.670.000 po sezoni, što je i dalje previše za zainteresovane strane.

Pošto trener prvaka Italije Simone Inzagi definitivno više ne računa na Sančeza, Inter bi bio spreman i da sporazumno prekine saradnju već u januaru. Pokušaće najpre da mu pronađe novo uhlebljenje, svestan da ne može da se nada zaradi, ali je prioritet kluba da se reši njegove visoke plate. Kada je Vidal u pitanju, on ne namerava da se odrekne svojih 6.500.000 za tekuću sezonu, iako nije starter. U njegovom ugovoru postoji i opcija za produžetak na još jednu godinu, ali je već sada izvesno da do toga neće doći.

Aleksis je od jednog od najboljih igrača Premijer lige postao višak najpre u Mančester Junajtedu, a sada i u Interu. Uspeo je sa Neroazurima ipak da osvoji trofej, postao je prvak Italije minule sezone, dok je leta 2020. godine bio i deo tima koji je stigao do finala Lige Evrope. U Milanu je od leta 2019. godine. Najpre je stigao na pozajmicu, da bi pre godinu dana dobio dozvolu sa Old Traforda da bez obeštećenja potpiše trogodišnji ugovor sa Italijanima. Upisao je skupa 74 nastupa i postigao 11 golova kao Interista.

Vidal je takođe leta 2020. godine potpisao ugovor sa aktuelnim šampionom. Stigao je kao slobodan igrač nakon što mu je istekla saradnja sa Barselonom. Odigrao je 35 utakmica u dresu Neroazura i u tri navrata se upisao u listu strelaca.


tagovi

Aleksis SančezArturo VidalInterSeviljaValensijaBetisRajo ValjekanoOlimpik Marselj

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara