Slavlje fudbalera Intera (Reuters)
Slavlje fudbalera Intera (Reuters)

Inter slavi najproduktivnijeg defanzivca u ligama petice: Bomba Dimarka za savršenih 5/5

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 14:26

Azuri ni posle 17 godina nisu dali gol milanskom velikanu na svom Karlo Kastelaniju

Ne mora 5. kolo Serije A da bude kompletirano kako bismo konstatovali - Inter je jedini član italijanske elite koji iz prvih pet utakmica ima maksimalan učinak! Za nastavak pobedničkog niza Nerazuri mogu da zahvale Federiku Dimarku i njegovoj bombi iz 51. minuta kojom je otključan, a istovremeno i zaključan stadion Karlo Kastelani, fudbalsko zdanje na kojem Empoli 17 godina nije zatresao mrežu Nerazura - 0:1.

Nije Inter defanzivno imao mnogo problema sa ubedljivo najslabijim timom Serije A od starta sezone. Za 90 i kusur minuta u Toskani, videlo se zašto Azuri slove za jedini tim koji od starta sezone niti je osvojio bod, niti je postigao gol. Ali isto tako ekipa Simonea Inzagija uprkos brojnim udarcima (završila meč sa 23 šuta, šest u okvir) nije uspevala da načne rivala. Sve do uvodnih minuta drugog dela. Tada je blesnuo Dimarko, uhvatio sjajan volej sa dvadesetak metara i uz Monakovog Kaja Enrikea i Leverkuzenovog Žeremija Frimponga se profilisao kao najproduktivniji defanzivac u ligama petice. Sva trojica imaju po četiri učešća u golovima svog tima, a Italijanu je današnji gol bio prvenac u sezoni na već tri upisane asistencije.

Izabrane vesti

Čitavo popodne golman Nerazura Jan Zomer gotovo da je prespavao. Samo jednom je morao da interveniše i to sredinom drugog dela nakon slobodnjaka Ranokije. Albanski golman Etrit Beriša je na drugoj strani imao daleko više posla, ali je u prvom delu čuvao svoj tim zaustavivši dva pokušaja Matea Darmijana.

Odmarao je Inzagi Nikola Barelu sve do 71. minuta kada je izvršio trostruku izmenu i na teren uz Italijana poslao Stefana De Fraja i Marka Arnautovića. A Srbin iz Austrije doživeo je veliki peh u finišu utakmice. U jednoj jurnjavi za loptu stradala je zadnja loža. Povredio se Marko bez kontakta, momentalno uhvatio za bolno mesto, te završio na zemlji. Kako Inzagi nije imao više izmena na raspolaganju Nerazuri su okončali meč sa desetoricom i bez većih problema da osiguraju pobedu.

Počeo je Inzagi sa proverenim napadačkim duom Lautaro Martinez - Markus Tiram, a Francuz je nastavio da potvrđuje epitet Interovog besplatnog letnjeg džekpota. Danas, doduše nije postigao gol (poništen mu pogodak u 35. minutu), ali je ubrzo nakon Dimarkovog gola, majstorski, iz mesta gađao bliži ugao i ostao zamalo neprecizan.

Juče se Milan minimalcem protiv Verone izjednačio sa gradskim rivalom, ali su Nerazuri odgovorili istom merom i ponovo se osamili na čelu tabele. Bilo je i očekivano ako se zna da je Inter uoči današnjeg duela imao 14 pobeda iz poslednjih 16 mečeva protiv Empolija.

Četvrti put u klupskoj istoriji Inter je dobio uvodnih pet utakmica u Seriji A. Prethodno je to činio takmičarske 2019/20 pod Antonijom Konteom, zatim u sezoni 2015/16 kada je trener bio Roberto Mančini, a premijerno mu je to pošlo za rukom još davne sezone 1966/67 pod trenerskom palicom Elenija Erere.

SERIJA A – 5. KOLO

Petak

Salernitana - Frozinone 1:1 (0:1)

/Kabral 52 - Romanjoli 12/

Leče - Đenova 1:0 (0:0)

/Uden 83/

Subota

Milan - Verona 1:0 (1:0)

/Leao 8/

Sasuolo - Juventus 4:2 (2:1)

/Lorijente 12, Berardi 41, Pinamonti 82, Gati 90+5ag - Vinja 21ag, Kjeza 78/

Lacio - Monca 1:1 (1:1)

/Imobile 12pen - Galjardini 36/

Nedelja

Empoli - Inter 0:1 (0:0)

/Dimarko 51/

15.00: (1,42) Atalanta (4,80) Kaljari (9,00)

15.00: (3,20) Udineze (3,45) Fjorentina (2,35)

18.00: (3,60) Bolonja (3,45) Napoli (2,05)

20.45: (3,10) Torino (3,15) Roma (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Federiko DimarkoInterEmpoli

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara