Inter u 92. pobegao Torinu sa giljotine, ali više nije prvi favorit za skudeto (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.03.22. | 22:43

Milan sada ima četiri boda više

Inter od večeras kasni za gradskim rivalom Milanom četiri boda i više ne zavisi sam od sebe. Čak i ako pobedi zaostali meč protiv Bolonje, opet će imati bodovni zaostatak za gradskim rivalom jer se večeras iz Torina vratio samo sa bodom. A za tri nedelje opet dolazi u isti grad na megdan Juventusu...

U jako uzbudljivom meču, Inter se protiv Torina u nadoknadi vremena sapsao poraza odigravši 1:1. Rezultat koji ne oslikava baš najbolje dešavanja sa terena jer je viđena sjajna utakmica sa pregršt šansi i jako raspoloženim golmanima. Za razliku od gostovanja Liverpulu pre nekoliko dana, Inter je večeras bio ispod tog izdanja. Pre svega defanzivno. Ali se mora reći i da je propustio brdo prilika.

Izabrane vesti

Inzagi je protiv Liverpula odmarao Džeka čuvajući ga za Torino, u prvu postavu se vratio i Barela, Brozovića je zamenio Vesina, a Ranokija je startovao umesto De Fraja u poslednjoj liniji. I domaćin je imao problema sa sastavom tima. Trener Jurić zbog povreda nije mogao da računa na startere Milinković Savića, Prata i Zimu.

Ispostavilo se da su Torinove zamene odradile sjajan posao, a Interove nisu. Pre svih iskusni golman Etrit Beriša koji je odmah na početku meča odbranio šansu Džeku i najavio sjajano veče. Koje je postalo još bolje za Toorinove navijače već u 12. minutu. Bez De Fraja na skoku, Interova odrbana je krvarila na skoro svakom prekidu. U tom 12. minutu je dozvolila skok Milanovom detetu Tomazu Pobegi, lopta je pala na nogu Bremeru a sjajni brazilski štoper je zatresao mrežu možda i budućeg kluba. Podsetimo, Inter je samo jedan od mnogih velikih klubova (Bajern, Juventus, Milan...) koji žele Bremera.

Handanović je potom sprečio Belotija da povisi na 2:0, a na drugoj strani je Beriša spektakularnom paradom sprečio Lautara da izjednači. Otvorila se utakmica, igralo se brzo i ofanzivno, sevale su šanse pred oba gola... Beriša je posle pola sata još jednom sjajnom odbranom sprečio čist gol posle slobodnjaka Čalhanoglua.

Usledio je najkontroverzniji detalj meča. Ranokija je startovao na Belotija pred golom Intera. Nije dohvatio loptu, udario ga je po nozi ali arbitar Gvida ne samo da nije pokazao na beli tačku već nije ni hteo da gleda VAR. Torino je žestoko oštećen...

Imao je i Mandragora šansu za 2:0 pred odlazak na poluvreme ali Toro nije imao sreće da dođe i do tog drugog gola.

Video je Inzagi da je njegov tim u problemu i već na poluvremenu napravio duplu izmenu. Ušli su Gosens i Dimarko umesto Perišiča i Bastonija. Upravo je Dimarko imao sledeću šansu za Inter ali opet je odrbanio Beriša. Potom je Džeko promašio dobru priliku glavom, a onda je Toro propustio dve sjajne prilike. Prvo je Brekalo bio neozbiljan kada je imao praktično prazan gol, a onda je Handanović neverovatnom odbranom zaustavio šut Ica.

Napadao je Inter kako se meč bližio kraju ali nije imao koncentracije u završnici. Inzagi je zamenio Lautara i Vesina, uveo Sančeza i Vidala koji je imao opasan šut ali i tu je Beriša bio na visini zadatka. Usledilo je ludih nekoliko minuta u finišu utakmice. Džeko je u 89. minutu propustio strašnu šansu kada je glavom sa peterca šutirao iznad gola.

Nešto slično je na drugoj strani terena uradio Pobega u nadoknadi vremena i stigla je kazna. Aleksis Sančez je u 93. minutu umakao pažnji Torinovih štopera i sačekao asistenciju Džeka za izjednačenje. Remi koji može mnogo da znači Interu ali i koji je Milan lansirao u prvog favorita za skudeto.

Inter ima samo jednu pobedu na poslednjih šest prvenstvenih utakmica i sada mora da juri prednost Milana koja nije velika ali mu raspored ne ide na ruku. Slede mečevi sa Fiorentinom kući i Juventusom u gostima u kojima bi bodovni zaostatak mogao da se poveća jer Milan u tom periodu igra protiv Kaljarija u gostima i Bolonje kući.

Posle toga je Milanov raspored teži. Imaju Rosoneri gostovanja Torinu, Laciju, Veroni i Sasuolu do kraja,a od težih rivala kod kuće im dolaze Atalanta i Fiorentina. Inter u poslednjih šest kola ima samo Romu kod kuće od težih rivala i lakša gostovanja Speciji, Udinezeu i Kaljariju. Mada, kakva je ova sezona, više ništa nije sigurno...

SERIJA A - 29. KOLO

Subota

Salernitana - Sasuolo 2:2 (1:2)

/Bonacoli 8, Đurić 81 - Skamaka 20, Traore 30/

Specija - Kaljari 2:0 (0:0)

/Erlić 55, Manaj 74/

Sampdorija - Juventus 1:3 (0:2)

/Sabiri 84 - Jošida 23ag, Morata 34, 88/

Milan - Empoli 1:0 (1:0)

/Kalulu 19/

Nedelja

Fjorentina - Bolonja 1:0 (0:0)

/Toreira 70/

Verona - Napoli 1:2 (0:1)

/Faraoni 77 - Osimen 14, 71/

Atalanta - Đenova 0:0

Udineze - Roma 1:1 (1:0)

/Molina 15 - Pelegrini 90+5 penal/

Torino - Inter 1:1 (1:0)

/Bremer 12 - Sančez 90+3/

Ponedeljak

20.45: (1,33) Lacio (5,20) Venecija (9,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

BremerAleksis Sančez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara