Aleksis Sančez (© AFP)
Aleksis Sančez (© AFP)

Inter u četvrtak dobija drugo pojačanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.08.20. | 13:35

Aleksis pristaje na veliku žrtvu

Stigao je Ašraf Hakimi za 40.000.000 evra, koliko u četvrtak dobiće Inter i drugo pojačanje pred početak nove sezone. Priprema se u Milanu teren za otkup ugovora Čileanca i promociju u zvanično novog fudbalera Nerazura, a kompletan posao mogao bi da se završi dan posle meča sa Hetafeom u Ligi Evrope (sreda, 21.00).

Prema vestima iz Italije, velike su šanse da se to desi, pošto se direktor Intera Bepe Marota dogovorio sa čelnicima Mančester junajteda, ujedno je i krilni vezista voljan da se odrekne megalomalnske plate kakvu je imao na Old Trafordu.

Izabrane vesti

Marota je najpre obavio lakši deo poslao. Iako dugotrajni, pregovori sa Crvenim đavolima privedeni su kraju tako što je Mančester sa početnih 20.000.000 evra spustio cenu na 15.000.000 evra. Inter je prihvatio uslove, tako da između klubova nema problema.

U Italiji se danima pominjalo kako bi moglo da ih bude na relaciji Aleksis Sančez – Inter, ali je igrač pokazao veliku dozu razumevanja za globlanu krizu i značajno redukovao prinadležnosti kakve bi mu sledlovale da je ostao pod ugovorom sa Englezima. Za početak, Nerazuri će posle godinu dana pozajmice sklopiti sa Čileancem ugovor na tri godine. Njegova saradnja sa Mančesterom isticala je 2022, ali mu Inter nudi sigurnost od leta 2023. i to je jedan od razloga zbog kojih je bivši prvotimac Udnezea, Barselone i Arsenala pristao na dogovor. Na tim osnovama, njegova plata od 12.000.000 evra po sezoni će značajno pasti. I iznosiće 4.000.000 evra godišnje, tako da će ono što bi zaradio samo da je ostao u Junajtedu još godinu dana morati da čeka tri leta u Milanu, ali...

Poenta je višestruke. Aleksis Sančez svakako ne bi igrao kod Olea Gunara Solskjera. Zatim, već su mu 32 godine i svestan je da je malo klubova na svetu koji bi mogli da mu ponude finansijske zahteve kakve je imao na Teatru snova. I treće, sviđa mu se život u Italiji, gde je već tri sezone proveo u Udinama, sad je u centru Lombardije i ne želi tek tako da se odrekne slatkog života. Pritom, Inter će u ugovor uneti klauzule kojima primanja sa 4.000.000 evra značajno može da podigne, zavisno od broja utakmica, golova, asistencija i – trofeja.

Inače, u tek završenoj sezoni Inter je plaćao Aleksisa Sančeza 5.000.000 evra, a preostalih 7.000.000 dobio je od Mančestera.



tagovi

Aleksis SančezLetnji prelazni rok 2020Inter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara