©Reuters
©Reuters

Inter za 21 minut bacio u senku poluvreme iz snova Žoao Marija, Pavlović i Ratkov na pragu evropskog proleća

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 23:05

Fudbaler Benfike za pola sata posigao het-trik, ali njegov tim potom ispustio dragocene bodove (3:3)

Od noći iz snova do košmara i agonije sa sa kojom će dočekati poslednje kolo grupne faze Lige šampiona - tako je delovao večerašnji put Benfike u duelu sa Interom iz kojeg je lisabonski klub odneo samo bod (3:3), iako je posle 34 minuta igre zahvaljujući Žoau Mariju imao čak tri gola prednosti.

Inspirisani vezni fudbaler portugalskog kluba načeo je mrežu Nerazura već u petom minutu, a samo osam kasnije je udvostručio razliku i potvrdio da je izuzetno motivisan izašao na megdan italijanskom predstavniku. Blickrig u režiji jednog čoveka stao je u manje od pola sata s obzirom na to da je treći put večeras koban po gol gostiju bio u 34. minutu i tako za poluvreme postigao jednak broj pogodaka kao i u dosadašnjem delu sezone.

Izabrane vesti

Tri gola međutim ispostavila su se kao nedovoljna zaliha protiv Intera koji se probudio u nastavku i golovima Arnautovića, Fratezija i Sančeza stigao do remija koji nema veliki uticaj na člana Seije A, ali je nametnuo imperativ pobede Portugalcima u poslednjem kolu protiv Salcburga u direktnom okršaju za treće mesto.

Vezista Benfike iza kojeg je čarobna sezona uspeo je da donese prednost domaćinu u petom minutu kada je iz srca šesnaesterca iz prve zahvatio povratnu loptu Tengšteta i poslao neodbranjiv udarac u dalji ugao. Isti igrač našao se u prvom planu i u 13. minutu kada je iskoristio nespretnu reakciju Biseka i prilično rutinski je naplatio sa ruba peterca.

Gost u nokdaunu borio se da dođe do vazduha, ali potpuna konfuzija u redovima Nerazura nije izazvala empatiju i sažaljenje kod junaka lisabonskog kluba pa je Žoao Mario na novu asistenciju Tengšteta dodatno uvećao prednost.

Sjajno veče Portugalca najavljivalo je prvu pobedu u grupnoj fazi i pomak sa mrtve tačke kluba koji je u prva četiri kola pretrpeo isto toliko poraza, ipak, potpuno drugačije lice Intera u nastavku pokvarilo je planove izabranika Rodžera Šmita. Buđenje Intera inicirao je Marko Arnautović koji je spretno reagovao na drugoj sativi posle kornera milanskog tima.

Austrijski napadač pogotkom je prekinuo post u Ligi šampiona dug 13 godina s obzirom na to da je poslednji put na elitnoj sceni zatresao mrežu upravo protiv sadašnjeg kluba, kao igrač Intera, 2010. godine. Arnautović je postao tako igrač sa najdužom pauzom između dva gola u Ligi šampiona, a utisak kojeg se prisetio iskusni golgeter osetio je prvi put u karijeri Davide Fratesi sedam minuta kansije. Novajlija koji je ove sezone stigao iz Sasuola fenomenalnim volej udarcem je centaršut sa levog krila poslao u mrežu i prvim golom u karijeri u Ligi šampiona dodatno smanjio zaostatak.

Konačno, iz penala koji je napravio Otamendi oborivši Tirama, Sančez je reirao izjednačenje i postavio konačnih 3:3, a kako je i susret u San Sebastijanu između Sosijedada i Salcburga završen bez pobednika (0:0), konačni plasman biće definisan tek u poslednjem kolu grupne faze.

Salcburg, u čijoj su se startnoj postavi večeras našli Strahinja Pavlović i Petar Ratkov, uspeo je da odoli pred napadima Sosijedada i osvoji bod, te ga od trećeg mesta i proleća u Ligi Evrope deli samo još korak. Da bi upotpunio dosadašnji učinak austrijski klub mora da protiv Benfike ne izgubi sa više od jednog gola razlike. Istovremeno, duel za prvo mesto očekuje Inter i sosijedad, sigurne putnike u narednu fazu elitnog evropskog takmičenja.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA D

Benfika - Inter 3:3 (3:0)

/Žoao Mario 6, 13, 34 - Arnautović 53, Fratezi 58, Sančes pen 72/

Sosijedad - Salcburg 0:0



tagovi

Liga šampionaInterBenfikaSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara