Pinto (© AFP)
Pinto (© AFP)

Internacionalizacija Italije: Mančini pozvao levog beka iz Brazila

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 18:30

Lukas Pinto rešenje za završnicu Lige nacija

U martu Argentinac, u junu još jedan Brazilac. Rešila je Italija da uradi sve kako bi osvežila reprezentaciju, pa će tako pod zastavu još jedan stranac. Na početku kvalifikacionog ciklusa za Prvenstvo Evrope 2024. to je bio špic Mateo Retegi (napadač Tigrea odmah postigao gol Englezima), a u zavšnici Lige nacija će pod zastavu i Brazilac.

U pitanju je Lukas Pinto, levi bek Vasko da Game, koga je selektor Roberto Mančini pozvao za predstojeće obaveze selekcije, a one se tiču pokušaja napada na trofej u najmlađem reprezentativnom takmičenju UEFA. Aktuelni prvak Evrope će 15. juna pokušati da bude bolji od Španije, ako u tome uspe onda će četiri dana kasnije u Roterdamu igrati sa boljim iz duela Holandije i Hrvatske.

Izabrane vesti

Pinto poseduje dvostruko državljanstvo, mada dosad nije imao prilike da se oproba van teritorije Južne Amerike, iako su ga pre dva leta „snimili“ čelnici Sampdorije, a prošlog pokušavali da ga dovedu rukovodioci Intera. Tad je bio član Korintijansa, da bi se početkom 2023. preselio u Vasko i postao jedan od ključnih igrača. To se vidi po tome što je već pet puta bio asistent, a važi za fudbalera Santosa sa najvećim brojem preciznih dodavanja u završnoj trećini terena. U detinjstvu je trenirao futsal, što mu je omogućilo da razume igru i brzo reaguje, a zbog naglašenih ofanzinih karakteristika su ga poredili sa Aleksom Telesom.

Italijani imaju talentovanog Fabijana Parisija i Destini Udogija iz Udinezea, ali se Mančini odlučio za Pinta, koji će tako postati treći Brazilac u aktuelnoj generaciji Azura, posle veziste Žoržinja i još jednog levog beka, Emersona.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeVasko da GamaRoberto ManćiniRoberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara