Aleksis Sančez (©Reuters)
Aleksis Sančez (©Reuters)

Interov skup “razvod“, Aleksisu 5.000.000 evra i čisti papiri za Marselj

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.08.22. | 20:39

Konačno se razišli Nerazuri i Čileanac

Konačno je završeno - Inter i Aleksis Sančez potpisali su sporazumni raskid ugovora i tako završili višegodišnju agoniju. Vicešampiona Italije je rastanak sa Čileancem koštao kao skup razvod, ali opet manje od onoga što bi sledilo da je saradnja nastavljena.

Inter je zvanično potvrdio razlaz, a ubrzo su isplivali detalji. Naime, Sančez je od Nerazura dobio 5.000.000 evra na ime otpremnine, što je svakako bolja varijanta za klub nego da je morao da iskešira 7.000.000 evra neto za platu u poslednjoj godini ugovora, plus još novca potrebnog da se pokriju poreski troškovi.

Izabrane vesti

Nedelja, 20.45: (4,40) Brest (3,60) Marselj (1,90)

Čileanac je već izabrao sledeću destinaciju, a to je Olimpik Marselj gde će potpisati ugovor čim prođe lekarske preglede. Na Velodromu ga čeka ugovor težak 3.000.000 evra godišnje. On je još ranije postigao dogovor sa nekadašnjim prvakom Evrope za dvogodišnju saradnju i samo se čekalo da se pronađe formula za izlaz iz ugovora sa Interom.

Igor Tudor će u Marselju imati jak napadački arsenal sa novim miljenikom navijača Luisom Suarezom, zatim Arkadijušem Milikom, Sančezom, Dimitrijem Pajeom, Sedrikom Bakambuom, dok je Bamba Djeng izbačen iz prvog tima zbog toga što se na pripremama pojavio sa viškom kilograma.

Sančez trogodišnji boravak u Interu završava sa 20 golova na 109 utakmica, osvojenim Skudetom, Kupom i Superkupom Italije, gde je bio strelac pobedonosnog gola protiv Juventusa prošlog januara.


tagovi

Aleksis SančezOlimpik MarseljInterLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara