Interova ofanziva na Eriksena: Plata veća od 10.000.000 evra, plus bonusi

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.01.20. | 16:59

Totenhem hoće da ga proda na zimu, Nerazuri bi pre da ga uzmu na leto, u redu čekaju još PSŽ, Junajted i Real

Prelazni rok tek što je počeo, odmah je postalo jasno da će Kristijan Eriksen biti među prvim imenima, ako ne i kralj zimske transfer pijace. Danski vezista ušao je u završnih šest meseci ugovora s Totenhemom i sada ima mogućnost da samostalno pregovara o angažmanu, bez dozvole kluba.

Naravno, to važi za situaciju da klub promeni na leto kao slobodan igrač. Eriksenova želja je da iz Londona ode već na zimu, ali u ovom trenutku malo je onih koji su spremni da plate obeštećenje Totenhemu za njegov odlazak.

Izabrane vesti

Juče je svanula informacija da je PSŽ spreman da ponudi petogodišnji ugovor vredan ukupno 60.000.000 evra, odnosno 12.000.000 evra godišnje, što je okruglo milion evra mesečno.

U igru se brzo uključio Inter koji nema baš toliku platežnu moć kao PSŽ, ali će zbog Eriksena otići preko svih granica kako bi ga namamio u Milano. Milanska televizijska kuća Medijaset javlja da je Bepe Marota spremio više od 10.000.000 evra godišnje za Eriksena, uz bogate bonuse na osnovu individualnih i timskih ostvarenja u sezoni i za taj posao zeleno svetlo dala je porodica Žang.

Zbog toga su odmah uspostavljeni kontakti s njegovim agentom Martinom Šotsom kome je obećana masna provizija ako ubedi Eriksena da izabere Inter pre Reala, Junajteda ili PSŽ. To je, uostalom, poslovna politika starog lisca Bepea Marote, koji je Juventusu godinama dovodio kvalitetne slobodne igrače na ovu foru.

Vodič za fudbalsku pijacu: Šta će veliki klubovi da rade u zimskom prelaznom roku

Počinje lov na slobodne igrače! Eriksen, Vilijan, Kavani, Mertens, Menije, Matić, Matuidi...

Dok Inter i PSŽ kuju planove za leto, Totenhem od eventualnih kupaca traži 20.000.000 evra za transfer odmah.

Što se Intera tiče, planirano je da se novac izdvoji eventualno za kupovinu Artura Vidala, a da se Eriksen sačeka za leto. Čileanac je nedavno pokrenuo tužbu protiv Barselone i od kluba zahteva da mu bude isplaćen bonus od 2.600.000 evra zbog toga što smatra da je odigrao 60 odsto utakmica otkako je stigao, međutim u klubu se ne potresaju previše oko toga. Vidalov eventualni odlazak zavisiće od toga da li će Barsa moći da se dogovori s Dinamom oko pristojnog obeštećenja za Danija Olma i ako tu bude uspeha, Inter će dobiti Vidala. U suprotnom, Čileanac će verovatno ostati do leta.

Antonio Konte insistira da ove zime dođe još jedan kvalitetni centralni vezni kako bi se ojačale snage pred drugi deo sezone i napad na titulu šampiona Italije, mada se takođe razmatra mogućnost da se angažuje levi bek. Tačnije Emerson ili Markos Alonso iz Čelsija, koji se nikako ne uklapaju u viziju Frenka Lamparda.

Biće zanimljivo u Interu ove zime, bez dileme...

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara