Interova osma zaredom, Konte sa tribina razigrao Lautara; Parma kao grom iz vedra neba (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 17:01

Nerazuri teškom mukom došli do tri boda, pobeda čekana tri i po meseca na Tardiniju

Ovako se osvaja skudeto! Inter pobeđuje čak i kada ne blista. Nije danas oduševio u Torinu ali je Antonio Konte napravio izmene koje su Lautara Martineza lansirale ka potezima kojima je rešio pitanje pobednika protiv Tora – 2:1.

Inter je osmom uzastopnom pobedom nastavio sprint prema skudetu i pojačao pritisak na prvog pratioca Milan koji večeras dočekuje Napoli i mora da pobedi kako zna i ume da bi ostao u trci za titulu.

Izabrane vesti

Junak Interove pobede je danas bio Lautaro Martinez ali teško da bi on ključne poteze napravio da nije bilo Konteovih sjajnih izmena Eriksena i Sančeza. Toliko kritikovane posrnule zvezde su danas podsetile na stare dane i sa klupe udahnule život Nerazurima.

Bez povređenog Vidala i nedovoljno oporavljenog Eriksena, suspendovani trener Konte je dao šansu Galjardiniju, dok je Torino nedostajalo nekoliko bitnih igrača. Mogao je Inter lakše da otvori vrata pobede ali je Lijanko izblokirao Lautara u poslednjem momentu. Najbolju priliku u prvom poluvremenu je ipak imao Toro. Posle nepunih pola sata igre, Lijanko je glavom pogodio prečku pošto se Bastoni prethodno okliznuo. A potom je Lukaku drugi šut izbacio sa gol-linije.

Mirno prvo poluvreme se nastavilo vatrenim drugom. Konte je probudio ekipu ulascima Eriksena i Janga i Inter je počeo da steže obruč. Odmah je Eriksen sjajnim pasom lansirao Lautara u šansu, a Ico je napravio penal. Naravo, Romelu Lukaku ne promašuje penale...

Mogao je Hakimi ubrzo sve da reši ali je Sirigu ostavio Toro u životu. Inter je počeo da se brani i dopustio Torinu da mu dođe pred gol što je bilo kobno. Očajno je u 70. minutu reagovala Interova odbrana posle kornera i Sanabrija je iz gužve nekako ugurao nekako loptu iza Handanovića.

I opet je Konte pogodio sa izmenom! Aleksis Sančez je posle nekoliko minuta na terenu sjajnim pasom pronašao Lautara Martineza, a Argentinac postigao fantastičan gol glavom. Sve je bilo gotovo, u Torinu više nije goriva za novi odgovor...

A kao grom iz vedra neba je odjeknula pobeda Parme nad Romom. Toliko čekana i toliko zaslužena. Posle neverovatne serije od 17 mečeva bez pobede i čekanja od tri i po meseca, Krstaši su na Tardiniju lakše nego što je to ilo ko mogao da očekuje, savladali Vučicu 2:0.

Proradila je Parmina rumunska veza skupih pojačanja.

Denis Man je u devetom minutu probio po desnom krilu i ubacio u srce šesnaesterca gde je bio njegov zemljak Valentin Mihaila.

Preuzela je Roma inicijativu posle toga, imala loptu duže u nogama, ali je najopasnije pokušaje imala iz prekida dok je Parma pretila iz kontranapada. Tek što je krenulo drugo poluvreme, Parma je imala fenomenalnu šansu za 2:0 ali je Pau Lopez paradom sprečio prvenac Denisa Mana u Seriji A.

Ipak, drugi gol je stigao ubrzo. Još jedno zimsko pojačanje Gracijano Pele je iznudio penal, a Ernani bio siguran sa bele tačke i svi Romini planovi o preokretu su palali u vodu iako je Parma ove sezone sininom za gubljenje bodova u finišu. Pokušao je Fonseka hokejaškim izmenama, debitovao je i Amerikanac Rejnolds ali uzalud...

SERIJA A - 27. KOLO

Petak

Lacio - Krotone 3:2 (2:1)

/Milinković Savić 14, Luis Alberto 39, Kaisedo 84 - Simi 29, 50/

Atalanta – Specija 3:1 (0:0)

/Pašalić 54, 73, Murijel 55 - Pikoli 82/

Subota

Sasuolo - Verona 3:2 (1:1)

/Lokateli 4, Đuričić 51, Traore 81 - Lazović 43, Dimarko 79/

Benevento - Fjorentina 1:4 (0:3)

/Jonica 56 - Vlahović 8, 26, 45+1, Ejserik 75/

Đenova - Udineze 1:1 (1:1)

/Pandev 8 - De Paul 30/

Nedelja

Bolonja - Sampdorija 3:1 (2:1)

/Berou 27, Svanberg 41, Sorijano 70 - Kvaljarela 37/

Parma - Roma 2:0 (1:0)

Mihaila 9, Ernani 55 penal/

Torino - Inter 1:2 (0:0)

/Sanabrija 70 - Lukaku 62 penal, Martinez 75/

18.00: (6,00) Kaljari (4,10) Juventus (1,55)

20.45: (2,75) Milan (3,05) Napoli (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Lautaro MartinezKristijan EriksenAleksis SančezDenis Man

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara