©AFP
©AFP

Interovo osvajačko doba: Sančez u 120. minutu postigao najkasniji gol u istoriji Superkupa Italije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 23:42

Veliko slavlje na Đuzepe Meaci i katastrofalna reakcija tragičara Aleksa Sandra u poslednjim trenucima drugog produžetka - 2:1

Juventusova era je završena - ovo je osvajačko doba moćnog Intera! Nerazuri nisu mogli da izaberu dramatičniji način da stignu do šestog trofeja u Superkupu Italije, ali i da potvrde osvajanje skudeta iz prošle godine, savladali su Staru damu golom Aleksisa Sančeza u 120. minutu. Bio je to najkasniji gol u istoriji ovog takmičenja, ali i trenutak koji je u potpunosti zapalio Đuzepe Meacu - 2:1 (1:1, 1:1).

Juventus je uspeo da povede golom Vestona Mekenija u 25. minutu, a potom i da odoleva pod naletom domaćina nakon izjednačenja Lautara Martineza sa bele tačke. Posle svega viđenog delovalo je da će se o pobedniku odlučivati na penal ruletu, ali je zvižduk sudije Danijelea Doverija u poslednjim trenucima drugog produžetka preduhitrio lukavi Aleksis Sančez. Veliki tragičar u gostujućim redovima bio je Aleks Sandro, koji je posle centaršuta Federika Dimarka odlučio da primi loptu na grudi, umesto da je pošalje daleko od svog gola, a to je kaznio čileanski napadač i poslao loptu iza leđa nemoćnog Matije Perina.

Izabrane vesti

Aleks Sandro je bio direktan krivac za poraz, ali nije jedini igrač Juventusove odbrane koji je napravio katastrofalne grešku na Meaci. Direktan krivac za jedanaesterac u 35. minutu, koji je u pogodak snažnim udarcem pretvorio Lautaro Martinez, skrivio je Matija de Šiljo. On je posle lukavog dodavanja petom Ivana Perišića u trku za loptom spotakao Edina Džeka, pa nikakve dileme za Doverija nije bilo.

Taj trenutak je dodatno uticao na raspoloženje domaćina, koji je mogao mnogo ranije da reši pitanje pobednika, ali su se izabranici Masimilijana Alegrija nekako konsolidovali i uspešno branili svoju mrežu. Ipak, Aleksis Sančez je bio izuzetno motivisan da upravo on bude čovek odluke u produžetku. Prvo je u 96. minutu glavom gađao pored desne stative, a onda se našao na pravom mestu da kazni veliku glupost Aleksa Sandra.

Juventus je delovao dosta dobro posle gola Mekenija, kojem je kumovala prilično loša reakcija Milana Škrinijara, ali i loše postavljanje Stefana de Fraja. Ipak, sve se okrenulo posle jedanaesterca, kada Alegri i njegov tim više nisu uspeli da zaustave kola koja su išla nizbrodo, iako je u jednom trenutku izgledalo da će dobiti mogućnost da na penal ruletu odlučuju o svojoj sudbini.



tagovi

Aleksis Sančez

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara