Sari: Osećam veći pritisak u Seriji A, Liga šampiona je san

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 21:05

"Mi smo među 10-12 ekipa koje ciljaju istu metu", poručuje temperamentni strateg

Navijači Juventusa nisu zadovoljni. Dominacija u Italiji više nije izražena kao prethodnih godina, a dosadašnje igre u Ligi šampiona ne obavećavaju najviši domet, a to je napad na trofej.

Mauriciju Sariju je upravo to stavljeno kao jedan od uslova pred početak sezone, iako on poručuje da mu je daleko teže u italijanskom prvenstvu.
"
U Italiji osećamo obavezu da pobedimo sve utakmice. U Evropi postoje timovi sa većom snagom od naše. Mi smo među 10-12 ekipa koji ciljaju istu metu. Liga šampiona je san. Osećam veću odgovornost u prvenstvu jer imamo obavezu da osvojimo Seriju A. Pre dvadeset godina smo bili lideri kao zamnja, ali u međuvremenu nas je preteklo nekoliko fudbalskih nacija. Budući da je u pitanju san, imamo tu sreću što ga još možemo ostvariti. Ako budemo uspeli u tome, biće prava ekstaza", poručuje Sari.

Izabrane vesti

Temperamentni strateg ipak nije mogao da pobegne od teme vezane za svoj status u klubu.
"
Anjeli je rekao da imamo togodišnji plan. U fudbalu svašta može da se desi, ali verujem predsedniku. On je osoba koja iskreno govori", dodao je Sari.

Naravno, tu je koronavirus, koji ozbiljno potresa Italiju, a ustanovljen je i u Francuskoj. Ipak, zatvaranja tribina neće biti, a očekuje se i dolazak 3.000 gostujućih pristalica u Lionu.
"To je evropski problem, ne samo italijanski. Ima dosta pozitivnih stvari, napravili smo 3.500 testiranja, vi samo 300, a broj pozitivnih rezultata je sličan. Verujem da naši navijači imaju prava da budu ovde i prisustvuju utakmici. Jasno je da postoji problem koji vlasti prvo moraju da zaustave, a poto i da rešavaju", poručio je Sari.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara