Kukurelja na ceni, Barsi kolač od 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.02.20. | 14:56

Hetafe već ima šest udvarača...

U početku je pažnju privlačio isključivo ludom frizurom i činjenicom da je prošao Barseloninu školu. Onda je na pozajmici u Eibaru pokazao da i te kako ume i loptu "da tera". Za godinu dana koliko je bio na pozajmici ubedio je čelnike tog kluba da za njega vredi platiti 2.000.000 evra. Barsa je pristala, međutim zahtevala je povratnu klauzulu koja je bila postavljena na 4.000.000 evra. Ispostaviće se da su Katalonci namirisali zaradu... Nepune dve nedelje pošto su ga prodali, čelnici kluba sa Nou Kampa iskoristili su pomenutu klauzulu i vratili ga nazad. Šire fudbalske mase tog dana čule su Marka Kukurelju, 19-godišnjeg levog beka/krilo. Razlog i dalje nisu bile dobre partije već čudne transakcije između Barselone i Eibara.

Naravno da su Katalonci vrlo dobro znali šta rade. Pre nego što su aktivirali povratnu klauzulu dobili su ponudu Hetafea za pozajmicu s pravom otkupa na 6.000.000 evra (bez bonusa). I ponovo Barsa pravi odličan potez - prihvata ponudu Hetafea (potvrđujući da veruje u potencijal ovog momka), pritom ubacivši stavku da od naredne prodaje njoj ide još 40 odsto.

Izabrane vesti

Kukurelja danas ima 21 godinu i važi za jednog od najperspektivnijih spoljnih igrača u Španiji, a to znači samo jedno - odličnu zaradu i za Hetafe i za Barselonu. Pogotovo posle informacija kolega iz Španije da je za njega zagrizlo čak šest klubova. To su Atletiko Madrid, Sevilja, Totenhem, Arsenal, Leverkuzen i Borusija Menhengladbah.

Za sada nema konkretnih informacija da li je neko od navedenih već stupio u kontakt sa Hetafeom i započeo pregovore. Ono što je poznato jeste da Mark Kukurelja ima izlaznu klauzulu postavljenu na 25.000.000, a to znači da svakog od navedenih klubova može da ga vodi ukoliko iskešira taj novac.

Kukurelja igra odlično ove sezone. Postigao je jedan gol i zabeležio pet asistencija, a stekao je fino evropsko iskustvo igrajući Ligu Evrope, što je važno svakom od ovih interesenata... 

Barselona širi ruke i čeka, nema sumnje da će joj uskoro s neba pasti još 10.000.000 evra. I to od igrača koji je odigrao samo sedam minuta za prvi tim, u kup utakmici protiv Mursije. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara