©Reuters
©Reuters

Inzagi: Dobro smo prošli, Zomer nam je pomogao da ostanemo u igri

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 01:17

Šef stručnog štaba Intera zadovoljan bodom na strani

Posle ubedljive pobede u milanskom derbiju (5:1) Inter je u San Sebastijan doputovao uz epitet favorita, ali je sa megdana Real Sosijedadu odneo samo bod (1:1), i to slađi s obzirom na prikazano i činjenicu da je Lautaro Martinez uspeo da golom u 87. minutu nadoknadi zaostatak Nerazura.

Posle premijere u novoj sezoni Lige šampiona Simone Inzagi je istakao da ga tok meča i rasplet nisu iznenadili.

Izabrane vesti

"Predvideo sam da bi utakmica mogla da prođe ovako, suočili smo se sa kvalitetnim protivnikom, bili u podređenom položaju, ali smo dobro prošli i ostali u igri", rekao je strateg Intera i dodao:

"Izjednačili smo i na kraju smo čak želeli pobedu. Bio je ovo ipak prvi naš meč u Ligi šampiona. Odnećemo bod svesni onoga što sam upozoravao, a to je da je Real Sosijedad kvalitetan tim".

Imajući u vidu odnos snaga i rezultat nametnulo se pitanje izbora taktike i postave.

"Mnogo igrača je bilo umorno, ali svi u Interu su se mučili u prvom poluvremenu, ne samo oni koji su promenjeni. Jan Zomer nam je pomogao da ostanemo u igri i dobro smo prošli u poslednjih 20 minuta".

Jedna od iznenađujućih Inzagijevih odluka bila je da odmori Markusa Tirama i da među startere uvrsti Marka Arnautovića.

"Imamo širok igrački kadar koji moramo da iskoristimo. Mnogi igrači su imali problema posle derbija i morali smo da sve pažljivo procenimo. Potrebni su mi svi i bez obzira na sve bih napravio nekoliko promena. Ipak, razlog da ih učinim ovaj put je bio jer neki igrači nisu u dobroj formi ili su bili umorni posle igara za reprezentaciju i derbija", rekao je Inzagi.


tagovi

Real SosijedadInterSimone InzagiLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara