Simone Inzagi (©Reuters)
Simone Inzagi (©Reuters)

Inzagi: Dominirali smo, Zomer se odmarao, ali skudeto nije još naš

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 00:28

"Pobedili smo u 18 od 22 meča Serije A, ali i pored toga smo nadohvat ruke Juventusu i Milanu. Prošle sezone, Napoli je imao daleko veće vođstvo na vrhu u ovoj fazi", oprezan je trener Nerozura

Derbi Italije na Meaci potvrdio je da je Inter vladar Apenina ove sezone i da će pehar izvesno iz Napulja da se preseli u Grad mode, u bogate vitrine Nerozaura. Jedan gol u mreži Stare dame bio je dovoljan za tri boda, sada četiri više od velikog rivala, uz utakmicu manje (krajem meseca treba lider Serije A da odigra meč sa Atalantom).

Sve ide na vodenicu tima Simonea Inzagija koji grabi ka skudetu.

Izabrane vesti

"Ostvarili smo pobedu, važnu i potpuno zasluženu", rekao je Inzagi i dodao:

Veoma smo srećni načinom na koji smo se pripremali, igrali i kontrolisali utakmicu. Navijači su nas gurali od zagrevanja do poslednjeg zvižduka. Međutim, to je samo jedan korak na dugom putu. Juve i Milan neće odustati“.

20.45: (1,48) Roma (4,20) Kaljari (7,25)

Trener Intera kaže da je Poljak Ščensni držao rivala u igri.

Ščensni je držao utakmicu otvorenom sa svojim neverovatnim odbranama kod udaraca Arnautovića i Barele, ali video sam da je moj tim koncentrisan. Dozvolili smo Juventusu jedan kontranapad za 95 minuta. Jan Zomer se malo odmorio, ali smo ipak znali da moramo da izdržimo do kraja. Ovi momci rade na uzoran način već sedam meseci, ali moramo da nastavimo. Večeras je to samo odskočna daska. Još su četiri intenzivna meseca. Moramo da nastavimo ovako. Pobedili smo u 18 od 22 meča Serije A, ali i pored toga smo nadohvat ruke Juventusu i Milanu. Prošle sezone, Napoli je imao daleko veće vođstvo na vrhu u ovoj fazi“.

Inter je osvojio Superkup Italije i sada može da se priprema za nokaut fazu Lige šampiona i dvomeč sa Atletiko Madridom.

To je cilj. Liga šampiona je veoma važna etapa za nas, imali smo izuzetan niz prošle sezone i znamo da već imamo veoma teškog protivnika u osmini finala“, istakao je Inzagi.

Juventus je bio bled, a u sivilo se uklopio i srpski reprezentativac Dušan Vlahović. On ni u osmom meču na San Siru (ili stadionu Đuzepe Meaca kako više vole navijači Intera da zovu velelepno zdanje u Milanu) nije uspeo da zatrese mrežu.

Trener torinskog giganta Masimilijano Alegri cele sezone ponavlja da Juventus nije kandidat za titulu u Seriji A.

Nismo očekivali da ćemo biti na ovoj poziciji u junu. Zadovoljni smo što nam ide tako dobro, ali smo ljuti zbog ovog poraza. Uvek sam govorio da je Inter favorit za Skudeto i ostajem pri tome“, istako je trener Stare dame.



tagovi

InterSimone InzagiJuventusSerija AMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara