Roberto Firmino (©Reuters)
Roberto Firmino (©Reuters)

Ipak Liverpul (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.12.20. | 22:59

Aktuelni šampion je potvrdio da je i ove sezone favorit broj jedan za titulu u Engleskoj, Totenhem pao u sudijskoj nadoknadi - 2:1

Činilo se da će Žoze Murinjo uspeti da ostvari svoj plan i da se kući sa Enfilda vrati sa bodom. Voli Portugalac unapred da isplanira sezonu i nije tajna da je u 13. kolu u Liverpulu želeo samo bod, što se jasno moglo videti i u uvodnim minutima utakmice. Zatvorio je prilaze golu i čekao priliku iz kontre, a kada se stekao utisak da će i šahovska partija u gradu Bitlsa pripasti taktičkom velemajstoru iz Setubala, uspavala se odbrana Pevaca, šampionski mentalitet aktuelnog prvaka je isplivao na površinu, Jirgen Klop je upisao pobedu i vratio se na čelo tabele (2:1).

Dominacija Klopovih pulena od samog starta, imali su loptu gotovo konstantno u nogama, pleli su polako mrežu pred golom Pevaca. Već u 12. minutu je Firmino mogao da donese prednost domaćinu, ali je Ugo Loris sjajno intervenisao. Samo 10 minuta kasnije pripretio mu je i Salah, posle druge izvrsne odbrane se videlo da će ovo biti veče kada je Loris jedan od najboljih golmana na svetu. Ipak, u 26. minutu nije mogao ništa, nakon udarca Egipćanina lopta pogađa Aldervejrelda, iskusni Francuz je ostao nemoćan, Liverpul je probio bunker. Mogao je sve bolji Kurtis Džouns tri minuta kasnije da udvostruči prednost Redsa, ali je ponovo Loris bio na visini zadatka.

Izabrane vesti

A onda, neumoljivi Son. Totenhem je uradio ono što najbolje ume, uhvatio je rivala na spavanju i u par poteza se našao u prilici za postizanje pogotka. Lo Selso je poslao pas ka napadaču iz Južne Koreje, Ris Vilijams kao da je ostao ukopan u mestu, protutnjao je Son pored mladog štopera i potom rutinski udarcem u bliži ugao poravnao rezultat. Proveravalo se da li je bilo ofsajda, ali je utvrđeno da je sve bilo regularno, kratko je trajalo slavlje domaće ekipe. Stigao je Ugo Loris da se istakne još jednom do kraja prvog dela igre, fantastično je sačuvao mrežu posle Firminovog novog pokušaja, promene rezultata nije bilo ni u 36. minutu.

Sparsi su bolje otvorili nastavak, vezali dve jako dobre šanse pred golom rivala, najpre je Bergvajn pobegao odbrani Liverpula, ali ga je Aleksander Arnold dovoljno omeo da ne zatrese mrežu domaće ekipe, tukao je brzonogi Holanđanin tik pored gola, čini se da mu je ponestalo i snage za završnicu. Već u 50. minutu Kejn u dobroj prilici, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali ipak preko gola. Uzvratio je Salah sedam minuta kasnije, ali Loris je bio sjajan. A onda, šansa za kojom će Murinjo i njegovi puleni sigurno najviše žaliti, Bergvajn je mogao da bude heroj, ali se ovoga puta isprečila stativa, Alison je još jednom imao sreće. Usledio je nešto bolji period domaćina i velika prilika Manea u 75. minutu, sjajan šut Senegalca, ali je Loris i ovoga puta uspeo da interveniše, zakačio je loptu vrhovima prstiju i poslao je u korner. Duga lopta ka Kejnu pet minuta kasnije, dobro se snašao na ivici kaznenog prostora rivala, namestio se na udarac i gađao dalji ugao, ali je lopta prozujala pored stative. Kada se činilo da će Murinjov bunker ipak upaliti, Aldervejreld i Kejn su se posvađali oko toga koga čuvaju prilikom kornera rivala, Firmio je ostao praktično sam, Brazilac nije propustio poklon, zakucao je glavom loptu iza nemoćnog Lorisa i doneo pobedu Redsima, pobedu koja znači povratak na prvo mesto na tabeli, koje Liverpul prošle sezone nije ispuštao.

U preostala dva večerašnja duela, Fulam i Brajton su odigrali bez golova na Krejven Kotidžu, dok pobednika nije bilo ni u londonskom derbiju između Vest Hema i Kristal Palasa (1:1). Kotidžerima je svaki bod zlata vredan, pa i na svom stadionu protiv Galebova. Pokazali su još jednom da su drastično popravili igru, primetan je veliki napredak u radu Skota Parkera, pa su u 13. kolu odigrali ravnopravan duel sa ekipom Grejema Potera. Lalana je postigao pogodak u 49. minutu, ali je on opravdano poništen zbog igranja rukom. Aleksandar Mitrović je u finišu dobio priliku, pripretio je za samo tri minuta na terenu, ali udarac glavom srpskog napadača otišao je pored gola. Finiš je potpuno pripao domaćinu, Ademola Lukman je u 84. minutu bio jako blizu, ali je Robert Sančez sjajno intervenisao.

Susret između Čekićara i Orlova iz prestonice obeležio je Kristijan Benteke. Postigao je pogodak u 34. minutu, pa se u listu strelaca upisao i treći put zaredom u Premijer ligi. Posle deset minuta igre u drugom poluvremenu Aler je poravnao rezultat, da bi u 70. minutu Benteke zaradio drugi žuti karton, Palas je ostao sa desetoricom. Luka Milivojević i drugovi su ipak izdržali, pa mogu biti zadovoljni bodom iz prestoničkog derbija.

PREMIJER LIGA - 13. KOLO

Utorak

Vulverhempton - Čelsi 2:1 (0:0)

/Podens 66, Neto 90+5 - Žiru 49/

Mančester Siti - VBA 1:1 (1:1)

/Gundogan 30 - Dijaš 43ag/

Sreda

Arsenal - Sautempton 1:1 (0:1)

/Obamejan 52, Gabrijel 62ck - Volkot 18/

Lids - Njukasl 5:2 (1:1)

/Bamford 35, Rodrigo 61, Dalas 77, Alioski 85, Herison 88 - Hendrik 26, Klark 65/

Lester - Everton 0:2 (0:1)

/Rišarlison 21, Holgejt 72/

Fulam - Brajton 0:0

Liverpul - Totenhem 2:1 (1:1)

/Salah 26, Firmino 90 - Son 33/

Vest Hem - Kristal Palas 1:1 (0:1)

/Aler 55 - Benteke 34, 70ck/

Četvrtak

19.00: (1,82) Aston Vila (3,50) Barnli (4,60)

21.00: (6,75) Šefild Junajted (4,10) Mančester Junajted (1,52)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Jirgen KlopŽoze MurinjoHjong-Min SonRoberto FirminoMohamed Salah

Obaveštavaj me

Totenhem
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara