Đirona pazarila rekordno pred Ligu šampiona - štoper s 50 golova na kontu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 20:16

Stigao defanzivac iz praške Sparte

Istorijski rezultat - istorijski transfer!

Đirona se na iznenađenje svih plasirala u Ligu šampiona, pa su čelnici kluba odlučili da se počaste ozbiljnim pojačanjem. I to rekordnim. Novi član katalonskog kluba koji posluje pod patronatom Siti grupe je čeških štoper (i po potrebi zadnji vezni) Ladislav Krejči (25).

Izabrane vesti

Obeštećenje za ovog momka iznosilo je čak 12.000.000 evra, što je najveća kupovina Đirone u istoriji. Sa ukrajinskim napadačem Artemom Dovbikom (26), dosadašnjim rekorderom (7.750.000), Španci su uboli u centar. Ukoliko se ispostavi da ni ovoga puta nisu omanuli, biće to sasvim pristojno pojačanje za premijrno učešće u Ligi šampiona od jeseni.

Krejči je bio jedan od najboljih igrača praške Sparte nekoliko godina unazad. Uzeo je dve titule i dva kupa sa slavnim klubom i sada se lepo naplatio, donevši i Česima ozbiljnu zaradu. Pogotovo ako se uzme u obzir da je 2019. iz Brna stigao za svega 300.000 evra...

Da ne govorimo o njegovom golgeterskom doprinosu koji je zaista impresivan. Samo u dresu Sparte pogađao je 44 puta, a otkako je postao profesionalac mrežu je tresao u 50 navrata?!

Jasno vam je da je njegov najjači adut igra glavom. Najveći broj ovih golova postigao je upravo nakon prekida. Doduše, tu je i nekoliko pogodaka sa bele tačke.

Ovo je treći po vrednosti transfer u Češkoj. Ispred Krejčija su samo Adam Hložek, pojačanje Leverkuzen iz 2022. od 13.000.000, odnosno Tomaš Rosicki kog je Borusija iz Dortmunda, takođe Sparti, platila 14.500.000 evra.

Bilo je to tačno 24 godine...


tagovi

Ladislav KrejčiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara