Ironija sudbine: Milojević hteo Baharovog specijalca i Makabijevo vezivno tkivo

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.04.23. | 17:10

Neta Lavi zimus čak pokazao spremnost da se preseli u Beograd, ali...

 Živeće narednih mesec dana, odnosno do kraja maja, na Marakani u vrlo čudnim okolnostima. Informacija izraelskih medija o sastanku čelnika Crvene zvezde sa Barakom Baharom, vrlo verovatno novim trenerom srpskog šampiona, postala je jedna od glavnih sportskih tema u Srbiji. I pored toga što je Miloš Milojević i dalje aktuelni šef, sa možda ličnim motivom da sezonu privede kraju bez poraza u Mozzart Bet Superligi, i eventualno osvoji duplu krunu. Značilo bi to mladom stručnjaku i za CV...

I pored toga što se Crvena zvezda zvanično i matematički bori za dva trofeja, uglavnom se u zvezdaškim krugovima priča o narednoj sezoni i projekciji tima dostojnog Lige šampiona. Stigli su već Piter Olajinka i Marko Stamenić, očekuje se angažovanje napadača kapitalca i još dva zvučna pojačanja.

Izabrane vesti

Razmuljivo je i što se potencira priča o tome da bi Barak Bahar mogao u Beograd pored saradnika iz stručnog štaba da povede još nekog iz Makabija iz Haife. Izraelci su prosto takvi, najviše veruju sunoradnicima i ljudima sa kojim dugo sarađuju.

Nije u lepom sećanju tadašnjem stručnom štabu Crvene zvezde ostao napadač izraelskog prvaka Piero, koji je u dvomeču prosto razneo odbranu Crvene zvezde, postigao dva gola i upisao asistenciju. Međutim, posle tog dvomeča Piero je imao prosečnu sezonu, postigao je samo sedam golova u izraelskom prvenstvu. Prosto, Crvenoj zvezdi je potreban napadač više klase, iako je reprezentativac Haitija pokazao koliko može da bude opasan kada napada nepostavljenu odbranu, i u tranziciji.

Ima onih koji pominju Omera Acilija, ubedljivo najboljeg igrača Makabija, koji i ove sezone ima brutalne brojke. Levonogi reprezentativac Izraela, koji igra na desnom krilu, nije napravio bolju karijeru usled privatnih problema i sekusalnog skandala u domovini. Jako je talentovan, sa čarobnom levom nogom, ali je na tom mestu za sada neprikosnoven Osman Bukari.

Kompozicija Zvezdinog tima je takva da će biti potrebno na talenat i kreaciju dodati mnogo agresije i fizikalije. Posebno u mečevima Lige šampiona. U tom cilju je već obezbeđen potpis Srbina sa Novog Zelanda Marka Stamenića, ali očekivanja da Crvena zvezda bude u jako podređenom položaju u Evropi uslovljava angažovanje još jedna klasične šestice. Nešto što je u novijoj istoriji nabjolje radio Branko Jovičić u eri Vladana Milojevića ili Nenad Krstičić u prvom mandatu.

Ironijom sudbine jedna od želja Miloša Milojevića tokom zimskog prelaznog roka bio je dugogodišnji igrač Makabija iz Haife i specijalac Barka Bahara, Neta Lavi. Prema saznanjima Mozzart Sporta standardni reprezentativac Izraela, rođen 1996. godine, dao je načelan pristanak da se preseli u Beograd. Bio bi zadovoljan platom manjom od 500.000 evra na godišnjem nivou, pošto mu novac nije prioritet u karijeri (oženjen izraelskom multimilionerkom). Čuo je mnogo lepih reči o Beogradu i Crvenoj zvezdi, verovatno svestan da bi od spetembra ponovo bio učesnik Lige šampiona.

Crvena zvezda je odugovlačila sa konačnim odgovorom, na kraju je Neta Lavi prihvatio poziv japanske Gamba Osake gde je dobio godišnja primanja od 1,5 miliona dolara. U Crvenoj zvezdi su odlučili da sačekaju.

Zanimljivo je da je analizirajući igru Makabija, uoči gostovanja u Haifi, Lavija pomenuo i bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković. 

“Momak koji igra ispred odbrane sa brojem četiri Ali Mohamed je ključ njihove igre. On im daje ravnotežu, bez greške čita igru, postavljen je u perfekciji u fazi odbrane i u fazi napada. Protok lopte ide preko njega. U oči upada i drugi zadnji vezni sa brojem šest, govorim o Netu Laviju . Radijus kretanja u oba pravca mu je izvanredan. Kada se brane spuste se u 4-1-4-1, ali su dosta organizovani”, poručio je 17. avgusta 2022. godine Dejan Stanković.

Neta Lavi je potpisao ugovor sa Gambom do 2026. godine. Možda bi Baharov poziv mogao nešto da promeni.


tagovi

Miloš MilojevićBarak BaharNeta Lavi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara