(© Reuters)
(© Reuters)

Iskreni Rišarlison: Ni sam sebe ne bih zvao u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 18:55

Napadač Totenhema će uskoro na operaciju

Skoro dva meseca je prošlo od poslednjeg gola u Premijer ligi, u međuvremenu je izgubio status startera kod Endžija Postekoglua (nije ni ulazio u igru u gradskom derbiju sa Čelsijem), a onda i u reprezentaciji Brazila, pošto selektor Fernando Diniz nije pozvao Rišarlisona za nastavak mundijalskih kvalifikacija.

Napadač je svestan da mu ne ide na klupskom planu i da će zato patiti i kad je reč o Selesau.

Izabrane vesti

Naravno da sam tužan kada sam saznao da nisam na spisku reprezentacije, ali razumem Diniza. Da sam na njegovom mestu, ni sam sebe ne bih zvao. Nisam igrao dobar fudbal. Naravno da sam napredovao u poslednjih nekoliko utakmica, ali još je dug put do toga da obučem dres reprezentacije“, pomirljivo će Rišarlison.

Taj jedini gol u prvenstvu postigao je protiv Šefild junajteda sredinom septembra, još jedan je dao u Liga kupu, kad su Pevci rano ispali na gostovanju Fulamu, u međuvremenu je zabeležio tri asistencije, međutim, to nije dovoljno. Osim toga, nije ni potpuno fit.

Da bih igrao kvalitetno moramo da budem zdrav, na maksimalnom broju obrtaja, a sad nisam 100 posto spreman. Selektorov izbor je odgovarajući. Moj zadatak je da radim i definitivno ću se vratiti u reprezentaciju. Nisam uzalud došao do ovog nivoa i prva misao mi je da se oporavim, onda počnem redovno da igram za klub, pa da se vratim u konkurenciju za tim Brazila“.

Problemi koji muče ofanzivca Totenhema su hronični i zato će morati na operaciju pubisa.

Poslednjih nekoliko meseci za mene nije bilo lako. I mene muči zdravlje, već sam razgovarao sa doktorima i uskoro ću na operaciju. Osam meseci se mučim, borim se i čini mi se da je došlo vreme za predah“, dodao je Rišarlison.

Inače, Brazil je otvorio kvalifikacioni put ka Prvenstvu sveta 2026. pobedama u septembarskom ciklusu, da bi u oktobarskom osvojio samo bod na dve utakmice, a sad ga čeka najpre susret sa Kolumbijom 16. novembra i pet dana kasnije derbi sa Argentinom, u Rio de Žaneiru.



tagovi

Južna AmerikaBrazilFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaRišarlisonTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara