Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Island: Valur čuva prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 12:48

Aktuelnom šampionu u goste dolazi Hafnarfjordur, kojeg uskoro očekuje i takmičenje u kvalifikacijama za Ligu konferencije

Ozbiljan je tim sklopio Valur, barem za islandske uslove. Napravio je pravu malu vikinšu hordu, pored domaćih igrača ima i Dance, Šveđane i Farane. Na dobrom je putu da osvoji četvrtu titulu u posednjih pet sezona, priliku da napravi još jedan veliki korak ka tronu ima u četvrtak od 21.15, kada mu u goste dolazi Hafnarfjordur.

Valur je bio prvak Islanda 23 puta, a cilj mu je da u što kraćem vremenskom roku po broju trofeja stigne KR Rejkavik, koji u svojoj vitrini ima 27 titula. Za sada mu dobro ide, beži drugoplasiranom Brejdabliku pet poena na tabeli, doduše uz jedan odigran meč više.

Izabrane vesti

21.15: (2,10) Valur (3,35) Hafnarfjordur (3,30)

Sada aktuelnom prvaku Islanda u goste dolazi Hafnarfjordur, koji će predstavljati tu zemlju u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Njegov rival u 1. kolu biće Slajgo Rovers, ekipa iz Republike Irske.

Valur je u mnogo boljoj poziciji na tabeli, ima duplo više bodova od Hafnarfjordura, koji je tek sedmi. FH igra u mnogo lošoj formi, u poslednjih šest kola je osvojio samo dva poena.

U prvom delu sezone Valur je izvukao remi na gostovanju u Hafnarfjorduru. Posle crvenog kartona Sigurdsona FH je iskoristio prednost igrača više i poveo od 38. minuta golom Hlinsona. Ipak, Valur je došao do 1:1 pogotkom Larusona u 70. minutu.

Kladiocima će verovatno da bude zanimljiv i podatak da je na poslednjih devet susreta ova dva tima došla igra GG, odnosno obe ekipe su dale barem po gol. FH je bio uspešniji u tom periodu, slavio je pet puta, a Valur samo u dva navrata. Kod oba remija viđen je isti rezultat - 1:1.

ISLAND 1 - ZAOSTALI MEČ 2. KOLA

Četvrtak

21.15: (2,10) Valur (3,35) Hafnarfjordur (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Island 1ValurHafnarfjordur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara