Ispunjenje snova vredno 3.200.000 evra: Spremljen petogodišnji ugovor za Romanjolaija u Rimu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 14:12

Iskusni štoper potpisuje do 2027. godine

Kapiten Milana Alesion Romanjoli ovog leta će ispuniti svoj san i zaigrati za klub koji navija od malih nogu. Vraća se u Rim, ali ne u matičnu Romu, koja je od njega napravila igrača, već u ljutog rivala Lacio. Iskusni štoper, koji je izgubio mesto u startnoj postavi Milana, gde mu ugovor ističe 30. juna ove godine, već je dogovorio potpisivanje petogodišnjeg ugovora sa Nebeskoplavima. Prema pisanju italijanskih medija on će godišnje inkasirati 3.200.000 evra, plus bonuse.

Romanjoli je odavno bio odličan da promeni sredinu, što govore i neke ranije informacije da je odbio predlog za produžetak saradnje sa Rosonerima, iako je dobijao oko 3.500.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Iskusni defanzivac stigao je na San Siro u avgustu 2015. godine za obeštećenje od 25.000.000 evra. U Rođen je u gradu Ancio, okrugu Rima u okviru italijanske pokrajine Lacio. Stoga i ne treba da čudi što je navijač Nebeskoplavih. Ipak, stasao je u Rominoj omladinskoj školi, gde je sa 17 godina debitovao za prvi tim. U maju 2014. godine potisao je četvorogodišnji ugovor sa Vučicom, ali je pre odlaska u Milan ostvario svega 14 nastupa u seniorskom timu Rimljana.

Romanjoli sada navršava sedmu sezonu u dresu Rosonera. U prvih pet je bio važan šraf odbrane tima, što pokazuje i činjenica da je u međuvremenu preuzeo i kapitensku traku, ali je ove sezone pokalo gubio mesto u timu, gde sada prednost imaju Fikajo Tomori i Pjer Kalulu. Na ulaznim vratima Sven Botman iz Lila, kojeg je zimus silno želeo Njukasl, ali je očigledno prevagnula takmičarska ambicija supertalentovanog Holanđanina.

Lacio ima problem zbog činjenice da Luiz Felipe ne prihvata produžetak saradnje, tako da će se na ovaj način nadomestiti evidentna praznina u poslednjoj liniji tima.


tagovi

Alesio Romanjoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara