(©Reuters)
(©Reuters)

Istanbul na nogama, gospodar Bosfora i Turske može biti samo jedan

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.03.21. | 10:05

Ključeve grada drži Bešiktaš, a pobedom nad Fenerbahčeom preskočio bi kriznu tačku i napravio krupan korak ka šampionskom zvanju i duploj kruni

Šampionska kruna završiće na Bosforu, a put kojeg dela Istanbula će krenuti, odgovor bi mogao da se dobije još danas. Tri velikana sa Bosfora upustio se u trku za titulu, odavno tri najpopularnija kluba u zemlji nisu bila toliko izjednačena, a jedan klub polako počinje da se odvaja – Bešiktaš. Lete visoko Orlovi, naciljali su duplu krunu, a šampionskom zvanju bi se drastično približili pobedom u gradskom derbiju. U okviru 31. kola na Vodafon arenu stiže Fenerbahče (17.00).

Odavno nekom istanbulskom derbiju nije davano na važnosti kao ovom danas. Adem Ljajić i drugovi bi pobedom došli nadomak šampionskog pehara. San o duploj kruni za Bešiktaš izgleda sve realnije, a jedna od kriznih i prelomnih tačaka je sudar sa Fenerbahčeom.

Izabrane vesti

Krenulo je nekako sve po zlu po Fener kada je stigao Mesut Ozil. Prevelika očekivanja, date odrešene ruke i razbijena timska koncepcija. Na sve to nadovezale su se i povrede. Propustiće Ozil derbi, kao i Dijego Peroti. Neće Erol Bolut moći da se osloni na zvučni duo. I dok Ozil nije dao nikakav doprinos igri Fenerbahčea, Argentinac je na četiri meča tri puta zatresao mrežu protivnika, pa će se njegov izostanak i te kako osetiti.

17.00: (2,15) Bešiktaš (3,40) Fenerbahče (3,40)

U strašnom naletu je Bešiktaš. Vezao je šest prvenstvenih pobeda, iskoristio kikseve Galate i Fenera i polako počeo da stiče bodovni kapital. Od Galate ima dva boda više i dve utakmice manje, a u odnosu na današnjeg rivala ta razlika je još opipljivija. Beže Orlovi pet bodova sa utakmicom manje. Čeka Bešiktaš od 2017. godine na šampionsku krunu, a ovu sezonu bi mogao da završi sa duplom krunom.

Galatasaraj i Fenerbahče su u Kupu Turske na neslavan način završili učešće, ali ne i Bešiktaš. U polufinalu je po treći put protiv Bašakšehira slavio sa 3:2, plasirao se u finale i zakazao okršaj sa Antalijom.

Svesni su Fenerbahčeu da je za njih meč na Vodafon areni u neku ruku iz kategorije biti ili ne biti. Trijumfuje li Bešiktaš, jednu ruku će staviti na pehar. Ispuštala se i značajnija prednost u Turskoj, ali su timovi pokazivali znake slabosti, dok se oni apsolutno ne vide kod sastava Alija Jalčina. Orlovi su spremni da rašire krila Iivinu se visoko, a predvodnici ovog Bešiktašovog talasa Vensana Abubakar i Kajl Larin bacilli su se u poteru za prvim strelcem lige Aronom Bupendzom. Gabonac vodi u trci sa 18 golova, a prvi pratioci su mu Abubakar sa 15 i Larin sa 14.

Posebnu pažnju će igrači Fenerbahčea obratiti na Vensana Abubakara, koji je u prvom ovosezonskom derbiju bio dvostruki strelac. Postigao je uvodne golove u ludom meču iz kojeg je Bešiktaš izašao kao pobednik (4:3).

Fenerbahče je primoran da krene na sve ili ništa. Pobeda je za Gokhana Gonula i drugove imperative. Vreme kalkulisanja je prošlo.

"Pokvarili smo svoju poziciju u ligi i ispravićemo je. Mi smo odgovorni. Napravićemo prvi korak protiv Bešiktaša. Moramo da pobedimo u derbiju. Kvalitet se pokazuje na terenu”, rekao je Gokhan Gonul.

Istom logikom vodi se i oporavljeni Luiz Gustavo.

"Kvalitet na papiru nije dovoljan. Moramo se boriti na terenu. Ovaj derbi je naša poslednja šansa", poručio je Luiz Gustavo.

.......................................................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

........................................................................

Meč Bešiktaš - Fenerbahče (17.00), kao i preostale tri utakmice današnjeg programa u šampionatu Turske možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 – 31. KOLO

Petak

Karagumruk - Kajzeri 3:0 (1:0)

/Durmaz 33, Kastro 28, Sobijeh 86/

Galatasaraj - Rizespor 3:4 (2:2)

/Jedlin 14, Akbaba 31, Jasin 74ag - Samu 2, Boldrin 41, 90+2, Škoda 54p/

Subota

Genčlerbirligi – Kasimpaša 2:1 (0:0)

/Jilmaz 60, 76 – Erdogan 66/

Geztepe – Sivas 3:5 (0:4)

/Ndiaje 60, Titi 66, Dijabate 90+1 – Jatabare 23, 55, Fadžr 38, Bojd 41, 45+1/

Malatija – Gazijantep 2:2 (1:1)

/Guvenč 37ag, Bujuk 80 penal – Demir 13, Ozer 70 penal/

Trabzon – Ankaragudžu 4:1 (3:1)

/Ekuban 8, 28, Đanini 30, Edgar Je 90+4 – Akdag 26 penal/

Nedelja

11.30: (2,30) Antalija (3,10) Erzurum (3,35)

11.30: (3,25) Konja (3,20) Alanja (2,30)

14.00: (3,35) Denizli (3,35) Bašakšehir (2,20)

17.00: (2,15) Bešiktaš (3,40) Fenerbahče (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BešiktašFenerbahčeTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara